Meteoroloji'den 3 bölgeye uyarı: 13 ili etkileyecek fırtına geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 bölgeyi uyardı. Müdürlükten yapılan açıklamaya göre 13 ili kuvvetli fırtına bekliyor. Peki hangi bölgeler tehlikede? İşte detaylar...

Meteoroloji'den 3 bölgeye uyarı: 13 ili etkileyecek fırtına geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara'nın güneyinde rüzgarın, bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji'den 3 bölgeye uyarı: 13 ili etkileyecek fırtına geliyor! - Resim : 1

"GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR"

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Ege’nin batısı (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa), Marmara’nın batısı (Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli) ile Batı Akdeniz’de (Antalya, Isparta, Burdur’un doğusu) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den 3 bölgeye uyarı: 13 ili etkileyecek fırtına geliyor! - Resim : 2

Rüzgarın, Ege, Batı Akdeniz ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi, Konya’nın güney ve batı ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat, Kıyı Ege’de yer yer 90 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Fırtınanın, yarın sabah saatlerinde bölgenin batısında, öğle saatlerinden sonra ise doğusunda etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz'in batısında da öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın, gece etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Kaynak: AA

ATM'lere sahte dolar yatıran 4 kişi tutuklandı İstanbul deniz ulaşımında seferler iptal Murat Kurum kimdir? İşte Kurum'un biyografi Kader değiştirilebilir mi?