METEOROLOJİ AÇIKLADI: Havalar ne zaman ısınacak? Sıcaklıklar artıyor mu? Yağış var mı?

Havalar ne zaman ısınacak vatandaşların gündeminde yer alıyor. Mayıs ayının ortalarına gelindiği halde yurt genelinde yağışlı ve serin bir hava etkisini gösteriyor. Meteoroloji uzmanlarını, sıcaklıklar artıyor mu, yağışlar bitti mi açıkladı. İşte havaların ısınmaya başlayacağı tarih...

METEOROLOJİ AÇIKLADI: Havalar ne zaman ısınacak? Sıcaklıklar artıyor mu? Yağış var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, bu haftanın hava durumuna dair tahminlerini paylaştı. Mayıs ayı ile birlikte yurt genelinde sağanak yağış ile birlikte sıcaklıklar on derece kadar düşmüştü. Peki, havalar ne zaman ısınacak? Sıcaklıklar ne zaman artıyor? İşte Meteoroloji'den tahminler...

METEOROLOJİ AÇIKLADI: Havalar ne zaman ısınacak? Sıcaklıklar artıyor mu? Yağış var mı? - Resim : 1

BU HAFTA HAVALAR NASIL OLACAK?

Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, bu haftanın hava tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son değerlendirmelere göre sıcaklıkların yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin altında, güneybatı kesimlerinde ise mevsim normallerinde seyredeceğini bildiren Yüksel, "Önümüzdeki 1 hafta boyunca iç ve doğu kesimlerde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Yağışların yarın, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Muş, Şırnak ve Siirt'te yerel olarak kuvvetli olmasını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Yüksel, çarşamba ve perşembe günü doğu bölgelerinde yağışların devam edeceğini ancak kuvvetinin azalacağını dile getirerek, "Önümüzdeki 1 hafta boyunca batı bölgelerinde yağış beklentimiz yok. Hava genelde parçalı ve az bulutlu olacak." dedi.

METEOROLOJİ AÇIKLADI: Havalar ne zaman ısınacak? Sıcaklıklar artıyor mu? Yağış var mı? - Resim : 2

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR'DE 3 GÜN YAĞIŞ YOK!

Yağışların doğu bölgelerinde hafta sonu da devam edeceğini ifade eden Yüksel, güney, iç ve batı kesimlerinde hafta sonu yağış görülmeyeceğini aktardı.

Yüksel, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 gün boyunca yağış görülmeyeceğini, bu illerde genellikle parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağını belirtti.

METEOROLOJİ AÇIKLADI: Havalar ne zaman ısınacak? Sıcaklıklar artıyor mu? Yağış var mı? - Resim : 3

HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Meteoroloji tarafından yapılan hava tahmin raporuna göre havalar gelecek hafta ısınacak.

Ömer Kerkez kimdir? Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kaç yaşında, nereli? 19 Mayıs resmi tatil mi? 18 Mayıs yarım gün tatil mi? Motosiklet üzerinde bebeği tehlikeye atan yolculuk Çaykur işçi alımı kura çekilişi yapıldı: İşte isim listesi!