Mersin'de kısa yüzgeçli köpek balığı kıyıya vurdu

Genellikle tropik sularda, kuzey denizlerinde bulunan kısa yüzgeçli köpek balığı Mersin'de kıyıya vurdu. Köpekbalığını bulanlar denize yeniden bıraktı ancak balık hayata dönmeyince incelemeye alındı.

Mersin'de kısa yüzgeçli köpek balığı kıyıya vurdu

Mersin'in Mezitli ilçesinde kıyıya vurmuş kısa yüzgeçli köpek balığı bulundu.

Mersin'de kısa yüzgeçli köpek balığı kıyıya vurdu - Resim : 1

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler, canlı olduğu görülen köpek balığını denize bırakmaya çalıştı.

Mersin'de kısa yüzgeçli köpek balığı kıyıya vurdu - Resim : 2

Ölü olarak yeniden kıyıya vuran kısa yüzgeçli mako cinsi balık, inceleme yapılması için Mersin Üniversitesi Deniz Canlıları Müzesi'ne taşındı.

Mersin'de kısa yüzgeçli köpek balığı kıyıya vurdu - Resim : 3

KÖPEK BALIĞI NEREDE YAŞAR?

Kıkırdaklı balıklar arasında yer alan köpek balıkları doğada ortalama 20 ile 30 yıl arasında yaşarlar. Çoğunluğu okyanuslarda olmak üzere tropik sularda, Akdeniz’de ve kuzey denizlerinde sıklıkla derinlerde rastlanırlar. Tam olarak 360 farklı köpek balığı türü tespit edilmiş olmasına rağmen hakkında en az bilgiye sahip olan türü ise melek köpek balığıdır.

Mersin'de kısa yüzgeçli köpek balığı kıyıya vurdu - Resim : 4

Diğer küçük balıkları yiyerek beslenen köpek balıklarının boyu 6 metreye kadar uzayabilir, ağırlığı ise 1.7 tonu bulabilir. Türkiye’de köpek balığının  olmadığını merak ediyorsanız Akdeniz, Ege Marmara’da bulunduğunu hatta bazı kaynaklara göre Karadeniz’de de yer aldığını söyleyebiliriz.

Mersin'de kısa yüzgeçli köpek balığı kıyıya vurdu - Resim : 5

Kaynak: AA

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın hayat hikayesi, kariyeri 31 Aralık hangi gün? Yılbaşı ne zaman? UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi kura çekimi tv8,5 canlı yayını Asansör kazalarıyla ilgili flaş detay: İhbar etmeyen de ceza alabilir