Mereng nedir, nasıl yapılır? Mereng nerede kullanılır? Mereng yapımı püf noktaları

Mereng nedir merak ediliyor. Bu ismiyle bize yabancı gelen mereng, aslında çok sevilen bir pastane ürünü. Renk renk çeşitleri olan mereng, 18. yüzyılda İsveç'in Meiringen kasabasında keşfedilmiş. İsmi de bu kasabadan geliyor. Peki, mereng nedir, nasıl yapılır, nereden kullanılır? İşte mereng yapılışı ve püf noktaları...

Mereng nedir, nasıl yapılır? Mereng nerede kullanılır? Mereng yapımı püf noktaları

Mereng, yumurta akı ve pudra şekerinden yapılan bir köpük kurabiye türüdür. Bizim bildiğimiz adıyla "beze" ya da "köpük" bir kurabiye çeşididir. Rengini içine katılan malzemeden alan, renk renk görünümü ile kendine çeken mereng (beze) tarifi, püf noktaları, gerekli malzemeler haberimizde.

MERENG NEDİR?

Beze (Mereng) ,kar gibi çırpılmış yumurta akı ve şekerle hazırlanan ,krema torbasıyla şekil verilip ,düşük ayarlı fırında kurutularak pişirilen iki malzemeden oluşan bir lezzettir. Fransa’da meringue olarak bilinen, bizim ise beze, köpük, içi boş diye bildiğimiz bu tatlının ilk olarak İsviçre’nin Meiringen köyünde bulunmuştur.

Mereng nedir, nasıl yapılır? Mereng nerede kullanılır? Mereng yapımı püf noktaları - Resim : 1

KOLAY BEZE YAPIMI (MERENG) TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 orta boya yumurta akı
1 su bardağı şeker
Çay kaşığı ucuyla tuz
3 damla limon

Mereng nedir, nasıl yapılır? Mereng nerede kullanılır? Mereng yapımı püf noktaları - Resim : 2

MERENG NASIL YAPILIR?

  • Yumurta akları ve sarıları güzelce ayrılır. Çok dikkat etmeniz gereken hususlar; Yumurtaların taze ve oda ısısında olması, içerisine ve karıştırılacak kaba bir damla dahi su gelmemiş olmasıdır.
  • Kuru bir kase içerisine; yumurta akları, şeker, tuz ve 3 damla kadar limon eklenir. Mikserin yüksek devrinde 15 dakika kadar çırpılır.
  • Süre sonunda karışımın katılaştığını göreceksiniz. Yoğun, tıraş köpüğünü andıran bir kıvam olmalıdır.
  • Fırın tepsisi üzerine yağlı kağıt serip, sıkma poşetine istediğimiz ucu takarak beze karışımımızı poşetin içine ekleyelim. Az aralıklı olacak şekilde tepsi üzerine bezelerimizi sıkalım.
  • Önceden ısıtılmış 100° fırında 1 saat kadar pişirdikten sonra ikram edebilirsiniz.

Mereng nedir, nasıl yapılır? Mereng nerede kullanılır? Mereng yapımı püf noktaları - Resim : 3

MERENG ÇEŞİTLERİ VE FARKLARI

Fransız Merengi : Yumurta aklarının yüksek devirde çırpılır, kabardığında içine azar azar şeker ilave edilir. İyice karıştırılır. En kolay yöntem budur.

İsviçre Merengi : Yumurta akı ve şeker benmari usulü karıştırılır Şeker yumurta akının içerisinde eridikten sonra mikserle kabartılır.

İtalyan Merengi : Yumurta akı çırpılır .Kabarmaya başladığında 116 ile 121 derece arasındaki şeker şurubu yumurta akına eklenerek elde edilir. Diğerlerine göre daha yumuşak bir merengdir.

Mereng nedir, nasıl yapılır? Mereng nerede kullanılır? Mereng yapımı püf noktaları - Resim : 4

MERENG YAPIMI PÜF NOKTALARI

Bir tutam kadar tuz eklediğiniz yumurta beyazlarını mikserle düşük devirde çırpmaya başlayın. Pudra şekerini azar azar ekleyip beze karışımını mikserle yüksek devirde 20-25 kadar çırpın.

Yumurtalar oda ısısında olmalı ve akına iğne ucu kadar dahi yumurta sarısı bulaşmamalı.

Çırpma işlemi yapılacak kabın ve çırpma tellerinin temiz ve kuru olmasına dikkat etmeli.

Yumurtalar köpükleşmeye başlayıp kıvamı yoğunlaşır yoğunlaşmaz şeker, iki aşamada eklenmeli.

Yumurtalar çırpılırken 1 tutam (iki parmağınızın tuttuğu miktar kadar) tuz eklenmeli.

 

Edirne sınırında 33 terör mensubu yakalandı Gençlik ve Spor Bakanlığı 11 bin 455 personel alımı yapacak! Bestelediği şarkıyı annesine söyledi! Küçük kızın sevimli halleri izleyenleri güldürdü Argiope Lobata nedir, zehirli mi, ne kadar zehirli?