Memur maaşları ne zaman yatacak? Nisan ayı memur ve emekli maaşları bayramdan önce hesaplara yatar mı?

Memur maaşları ödeme tarihleri, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle merak ediliyordu. Konuya dair açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünden geldi. Bayram 10 Nisan'da başlıyor fakat idari izin nedeniyle maaş ödemeleri erkene alınır mı sorgulanıyor. Peki, nisan ayı memur ve emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? İşte detaylar...

Memur maaşları ne zaman yatacak? Nisan ayı memur ve emekli maaşları bayramdan önce hesaplara yatar mı?

Memur ve emekli maaşları Ramazan Bayramı öncesinde yatırılacak mı belli oldu. Ramazan Bayramı, 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor, 12 Nisan Cuma günü sona eriyor. Ramazan Bayramı tatili, alınan karar ile 9 gün idari izine çıkarılmıştı. Kamu çalışanları ayın 15'inde, emekliler ise 17 ile 26'sı arasında maaşlarını alıyor. Bu nedenle bayram öncesinde memur ve emekli maaşları yatacak mı merak ediliyor. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün açıklaması...

Memur maaşları ne zaman yatacak? Nisan ayı memur ve emekli maaşları bayramdan önce hesaplara yatar mı? - Resim : 1

MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, Memur, Kadro karşılığı Sözleşmeli Personel ile 4/B Sözleşmeli Personelin Nisan ayı maaş ödemelerine ilişkin duyuru yaptı. Yapılan açıklamada memurların Nisan 2024 maaşlarının zamanında ödeneceği duyuruldu.

Memur maaşları ne zaman yatacak? Nisan ayı memur ve emekli maaşları bayramdan önce hesaplara yatar mı? - Resim : 2

Yayınlanan duyuruda, "Banka hesaplarına aktarılan maaş/ücretlerin, ilgili bankalarca personele her ay olduğu gibi zamanında ödenmesi sağlanacaktır. Bilgilerini ve Nisan/2024 maaş dönemine ilişkin maaş ve ücretlerin ödenmesinde sıkıntı yaşanmaması bakımından ilgili harcama birimleri ile muhasebe birimlerince gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması hususunda gereğini önemle arz/rica ederim." ifadeleri kullanıldı.

Memur maaşları ne zaman yatacak? Nisan ayı memur ve emekli maaşları bayramdan önce hesaplara yatar mı? - Resim : 3

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?

Bu yıl bayram tatili, memurlar için 9 gün sürecek. Tatil öncesinde kamu kurumu çalışanları 1,5 günlük idari izin yapacak. Maaş ödemeleri ise Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla yapılırken bakanlık çalışanları bu tarihlerde izinli olacak.

Memur maaşları ne zaman yatacak? Nisan ayı memur ve emekli maaşları bayramdan önce hesaplara yatar mı? - Resim : 4

Bayram sonrasında yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi için ise emekli maaşı ödemelerinin 10 Nisan’da başlayacak bayramdan önce yatması bekleniyor.

Ödemeler bugün başladı: Bayram ikramiyesi ödeme takvimi! Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? 📍Okullarda 2. ara tatil ne zaman 2024? Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek Diyanet açıkladı! Az önce deprem nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu 2 Nisan 2024?