Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç kimdir?

Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu. Memduh Büyükkılıç, bir dönem Kayseri milletvekilliği, 4 dönem Melikgazi Belediye Başkanlığı yaptı. Peki, Memduh Büyükkılıç kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç kimdir?

Memduh Büyükkılıç, 2024 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti'den tekrar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 1998 ile 2019 arasında Melikgazi Belediye Başkanlığı sonrasında son seçimde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç, tıp mezunu ve nöroloji dalında uzman bir isim. İşte Memduh Büyükkılıç hakkındaki bilgiler...

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ KİMDİR?

Memduh Büyükkılıç, 25 Ekim 1953 tarihinde Kayseri/Develi'de (Şıhlı) doğdu. Kayseri İmam Hatip Okulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden mezun oldu. Yükseköğrenimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Nöroloji dalında uzmanlığını aldı.

Mezuniyeti sonrasında Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak görev yaptı. Askerliğini Kıbrıs Girne Asker Hastanesi'nde Tabip Teğmen olarak tamamladı. Değişik sivil toplum örgütlerinde (İzmir MTTB, Hekimler Birliği Vakfı, Milli Gençlik Vakfı v.b.) yöneticilik ve başkanlık yaptı.

Siyasete 1993 yılında Refah Partisi ile girdi. Refah Partisi Kayseri il başkanlığı yaptıktan sonra 1995 genel seçimleri'nde 20. Dönem Kayseri milletvekili seçildi.

1998 yılında Melikgazi belediye başkanı seçildi. 1999 yerel seçimleri'nde Fazilet Partisi, 2004, 2009 ve 2014'nde AK Parti'den 4 kez aynı göreve seçildi. 2019 yerel seçimleri'nde AK Parti ve Cumhur ittifakı adayı olarak %63,39 oy oranı ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babasıdır.

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş kimdir? Market yumurtasından çıkan civciv şoke etti Gökçeada ve Bozcaada feribot hatlarında bazı seferlere hava engeli Cumhur İttifakı Kars Belediye Başkan adayı Ötüken Senger kimdir?