Meksikalı baronlar değil Esenyurt sakinleri! Mermiler havada uçtu

İstanbul Esenyurt'taki silahlı çatışma gündem oldu. Meksika'daki uyuşturucu kartellerinin sokak savaşlarını andıran görüntüler sonrası harekete geçen polis şahısları yakaladı. Olayın, mahalle sakinleri ve sokakta uygusuz hareketlerde bulunduğu iddia edilen alkollü şahıslar arasında geçtiği ortaya çıktı.

Türkiye, sosyal medyaya düşen İstanbul'daki sokak çatışmasıyla adeta şoke oldu. Meksikalı çete savaşlarını aratmayan görüntüler gündem oldu. İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşanan olaya karışanlar ise ne bir çete üyesi ne de uyuşturucu tacirleri...

SARHOŞLAR VE MAHALLELİ ÇATIŞTI

İddiaya göre Esenyurt Atatürk Mahallesi'ne gelen alkollü şahıslar hafif ticari araçlarıyla girdikleri sokakta mahallenin gençleriyle tartıştı. Uygunsuz hareketlerine tepki gösteren mahalleliyle kavgaya giren alkollü gençlerden birisi silahını çıkartarak tetiğe bastı.

Mahalleli de bir silah ve bir av tüfeği ile ateş ederek karşılık verdi. Sarhoşlar kaçmaya başlayınca mahalleli ateş ederek peşlerinden koştu.

POLİS SİLAHLARA EL KOYDU

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede çatışmada ateş eden mahallelilerden Hamit C. ve Cüneyt B. ekiplerce yakalanıp gözaltına alınarak karakola götürüldü. Hamit C.'nin üzerinden olayda kullandığı 1 adet içinde fişek bulunmayan kurusıkı tabanca, Cüneyt B.'den ise yine olayda kullanmış olduğu yarı otomatik yivsiz av tüfeği ele geçirildi.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. Dehşet veren çatışma anı çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Esenyurt silahlı çatışma
Esenyurt'taki silahlı çatışmadaki silahlara el konuldu
İstanbul Esenyurt
Jandarma yangın için alarmda İstanbul’da su tüketim rekoru Hatay'da zehirlenen 77 küçükbaş hayvan telef oldu Denizli'de klima patladı: 1 kişi öldü