Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı, nerede çekildi?

Gerçek bir hayat hikayesi olan Masumlar Apartmanı, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun bir romanından uyarlandı. Oyuncuları, konusu ile yayınlandığı zamanın en çok izlenen dizisi oldu. Dizi final yapmış olsa bile Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı, nerede çekildi, oyuncuları kim, konusu nedir merak ediliyor. İşte Masumlar Apartmanı dizisine dair bilgiler...

Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı, nerede çekildi?

Masumlar Apartmanı, 2020 - 2022 yılları arasında TRT 1'de yayınlandı. Gerçek bir hayat hikayesini anlatan Masumlar Apartmanı dizisinde temizlik takıntısı olan iki kız kardeş, çöp toplayan abilerinin psikolojik durumları göz önüne getiriliyor. İki sezon oynayan dizi, izlenme rekorları kırarak final yaptı. Peki, Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı? Masumlar Apartmanı nerede çekildi? Masumlar Apartmanı oyuncuları kim, konusu nedir?

MASUMLAR APARTMANI HANGİ KİTAPTAN UYARLANDI?

Masumlar Apartmanı dizisi, Gülseren Budayıcıoğlu'nun 2004 yılında yayımlanan Madalyonun İçi romanının "Çöp Apartman" bölümünden uyarlanmıştır.

Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı, nerede çekildi? - Resim : 1

MASUMLAR APARTMANI NEREDE ÇEKİLDİ?

Dizide ana mekân olarak kullanılan apartman İstanbul Beyoğlu'nda yer alan Temel Apartmanı'dır. Beyoğlu Asmalı Mescit Mahallesi’ndeki Jurnal Sokak’ta yer alıyor. Han'ın ofisi olarak geçen mekân ise İstanbul Büyükçekmece'de yer alan ve yapımı 2020'de tamamlanan Antik Dantel HQ/ Showroom'dur.

Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı, nerede çekildi? - Resim : 2

MASUMLAR APARTMANI OYUNCULARI

Zeynep Abdullah - İNCİ
Birkan Sokullu - HAN
Ezgi Mola - SAFİYE
Merve Dizdar - GÜLBEN
Melisa Şenolsun - RÜYA
Metin Çoşkun - HİKMET
Esra Ruşan - ESRA
Atilla Şendil - MEMDUH
Emir Özden - EGE
Uğur Uzunel - ESAT
Gizem Katmer - NERİMAN

Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı, nerede çekildi? - Resim : 3

MASUMLAR APARTMANI KONUSU

Derenoğlu ailesinin bireylerinde farklı nedenlerden dolayı psikolojik sorunlar vardır. Gülben ve Safiye ailenin büyük kız çocuklarında annelerinin yarattığı travmadan dolayı rahatsızlık vardır. Erkek kardeşleri Han ve en küçük kardeşleri Neriman vardır. Han’ın hayattaki asıl amacı ailesini koruyup kollamaktır. Bu nedenle kendi hayatını bir kenara bırakmış ailesi ile yaşamaktadır. Bir trafik kazasında İnci ile tanışacak ve Han’ın hayatı değişecektir.

Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı, nerede çekildi? - Resim : 4

Çocukluk travmaları diğer kardeşlerinde olduğu gibi Han’da da derin izler bırakmıştır. Bundan dolayı onda da davranış bozuklukları, çöp biriktirme karıştırma ve öfke kontrolü gibi sorunlar vardır. Han’ın aşırı sahiplenici ve cinsiyetçi tavırları da İnci ile birlikte olunca ortaya çıkacaktır. Neriman ailenin en küçük kardeşi de diğerlerine göre daha sosyal ve normal olsa da evin durumundan çok etkilenmektedir. Neriman’ın okulundaki edebiyat öğretmeni Naci, Safiye’nin ilk aşkıdır. Naci bir evlilik yapmış olsa da Safiye’yi hiç unutmamıştır. Ve Safiye’nin evinin karşısındaki otele yerleşecektir.

Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı, nerede çekildi? - Resim : 5

İnci bir radyoda çalışmaktadır. Kardeşi ve dedesi ile birlikte yaşamaktadır. Bir tesadüf sonrasında kazada tanıştığı Han’ın oturduğu apartmana taşınır. İnci babasından dolayı genel olarak erkeklere güvenmemektedir. Babasına çok kızan İnci dedesinin onu korumak istediğini bildiği için korumacı tavırlarına ses çıkarmamaktadır. İnci’nin eski nişanlısı da Uygar’dır. Uygar da İnci’nin hayatında sorunlar çıkarmıştır. Tam o sırada Han ile tanışınca Han diğer erkeklerden çok farklı gelmiştir. Bu nedenle bir anda Han ile evlenmiştir. Bu evliliği Han’da İnci’de ailesinden saklamışlardır. Evliliklerinin sonrasında İnci Han’ın farklı davranışlarını fark edip tanıyıp tanımadığını kendine soracaktır.

Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı, nerede çekildi? - Resim : 6

Han’ın çocukluk arkadaşı Esat, İnci’nin yakın arkadaşı ise Esra’dır. Han ve Esat aynı zamanda anı iş yerinde çalışmaktadır. Han Esat’ın tek arkadaşı olduğunu söylemektedir. Esra ile İnci de aynı radyoda çalışmaktadır. Dizide çok sık bir şekilde geçmişe gidilerek önceden yaşadıklarının karakterlere ruh hâllerinin gelişimine etkilerini ve yaşadıkları sorunların temellerine atıfta bulunulmaktadır.

 Masumlar Apartmanı hangi kitaptan uyarlandı, nerede çekildi? - Resim : 7

Felak Nas Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti, tefsiri 100. yıla özel 100 metre dalış Astığı pankartı görenler peş peşe aradı! 'Karı lazım bana' Son dakika: İstanbul Bayrampaşa'da iş merkezinde yangın