Malatya'da depremde yıkılan binaların yüzde 86'sının enkazı kaldırıldı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kentte yıkılan binaların enkazlarını kaldırma oranının yüzde 86'ya ulaştığını belirterek, şehri yeniden ayağa kaldırmak adına sahada çok büyük işlerin yapıldığını söyledi.

Malatya'da depremde yıkılan binaların yüzde 86'sının enkazı kaldırıldı
  • Malatya Valisi Ersin Vali Yazıcı, kentte bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Malatya'da 1237 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 444 kişinin de yaralandığını ifade etti.
  • Depremler sonrasında kentte 6 bin 643 binanın yıkıldığını, 35 bin 907 binanın da ağır hasar aldığını aktaran Yazıcı, orta hasarlı bina sayısının 2 bin 525, yıkımı tamamlanan bina sayısının ise 29 bini aştığını söyledi.
  • Yazıcı, 2023 yılında göreve başladığı günden itibaren şehirde yaşanan sorunlara değinerek, "En büyük problem hayalet binalar vardı şehirde. Her manada korkunç. Fiziki ve psikolojik anlamda rahatsız ediyor. İkincisi toz ve en büyük kaynağı yıkım. Yıkım bir toz yaratıyorsa yerinde yapılan ayrıştırmada 5 birim, 8 birim fazla toz yaratıyordu. Üçüncü ise hırsızlık. Hemen hemen herkes bu üç başlığı en büyük problem olarak söylüyordu. Tabii başka problem de vardı. Konteyner kentlerde altyapı ve başka alanlarla ilgili sorunlar olduğunu tespit ettik." diye konuştu.

 

 

Malatya'da depremde vefat edenlerin adı anıtta yaşatılacak Denize düşen kılavuz kaptan hayatını kaybetti İzmir'de 3,8 büyüklüğünde deprem Öğrenciler dönüyor!