Malatya'da depremde vefat edenlerin adı anıtta yaşatılacak

Malatya'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin anısına '6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı' yapıldı. Büyükşehir Mezarlıklar Dairesi Başkanı Osman Gönültaş, çevre şehirlerde yaşamını yitirenlerin ve şehir mezarlığına defnedilen 133 kişi ile beraber toplamda 1381 deprem şehidinin adının anıtta yaşatılacağını dile getirdi.

Malatya'da depremde vefat edenlerin adı anıtta yaşatılacak
  • 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da 1248 kişi yaşamını yitirirken binlerce kişi de yaralandı.

6 ŞUBAT DEPREM ŞEHİTLERİ ANITI

  • Acıların hale taze olduğu kentte, çevre illerde hayatlarını kaybeden 133 kişi ile birlikte bin 381 deprem şehidinin isminin yaşatılması için '6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı' inşa edildi.
  • Depremlere ailesi ile birlikte Malatya'da yakalanan ve yaklaşık 90 gün Şehir Mezarlığı'ndan hiç ayrılmayan Büyükşehir Mezarlıklar Dairesi Başkanı Osman Gönültaş, anıtın inşasıyla birlikte deprem şehitleri için her 6 Şubat'ta anma törenleri düzenleneceğini söyledi.
Denize düşen kılavuz kaptan hayatını kaybetti İzmir'de 3,8 büyüklüğünde deprem Öğrenciler dönüyor! 'Asrın felaketi'nin ardından 11 il 1 yılda ayağa kalkıyor! 2024'ün sonuna kadar hedef 200 bin konut