Kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter?

Kurban Bayramı, İslam aleminde heyecanla bekleniyor. Dört gün olan Kurban Bayramı'nda kurbanın kesim vakitleri sınırlıdır. Peki, kurban kesim vakti ne zaman başlar ve ne zaman biter?

Kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter?

Kurban kesmek, kurban etmek Allah'a yakınlaşma vesilesidir. 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve dört gün sürecek bayramda kurban ibadeti ifa edilecek. Vatandaşlar, ibadetin eksiksiz olmasını istedikleri için kurban kesim vakti nedir, ne zaman başlar ve biter merak ediyor. İşte Diyanet'in soruya verdiği cevap...

KURBAN KESİM VAKTİ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER?

Din İşleri Yüksek Kurulu, 12 Temmuz 2017 tarihli olarak bu soruya verdiği cevap şu şekilde;

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîler'e göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğinânî, el-Hidâye, 7/154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise bayramın 4. günü gün batana kadar kurban kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, 4/383; İbn Rüşd, Bidâyetü'l-müctehid, 1/436).

 

Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Arife ne zaman? Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe orucu fazileti nedir? Sıcaklıklar yükselmeye devam ediyor! Bugün hava nasıl olacak 12 Haziran 2024? Bugün (12 Haziran 2024) en son nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu?