Kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter? Kurban ne zaman kesilir?

Kurban kesim vakti, kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter sorusunu cevapladı. İşte yanıtı...

Kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter? Kurban ne zaman kesilir?

Kurban, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip her müslümanın yerine getirmesi gereken bir ibadettir. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, vazifelerini eksiksiz yapmak istiyor. Bu yüzden Diyanete göre kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter merak ediyor.

KURBAN KESİM VAKTİ NE ZAMAN BAŞLAR, NE ZAMAN BİTER?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten ) sonra başlar. Hanefilere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder. (Merğinani, el-Hidaye, IV, 72)

Şafiilere göre ise 4. günü de kurban kesilebilir. (Maverdi, el-Havi’l-Kebir, Daru’l-Fikr, Beyrut, ts. , XV, 284; İbn Rüşd, Bidayetü’l-Müctehid, Mısır, 1975, I, 436)

Kurban bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüzleri kesilmesi uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir.

Anne babalar dikkat! Yürüyen merdivenler yaz aylarında tehlike saçıyor! Kurban kesilirken okunacak dualar: Kurban duası nedir? Kurban nasıl kesilir? İslami usullere göre kurban kesimi Kurbanlık nasıl olmalı? Diyanete göre büyükbaş - küçükbaş kurbanlık şartları