Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı, bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı tarihi merak edilen konular arasında olmaya devam ediyor. Müslümanlar için özel bir yeri olan Kurban Bayramı, aynı zamanda hac ibadetinin de yerine getirildiği kutsal bir dönem. Hicri Zilhicce ayının onunda başlayan kurban Bayramı 2023'te hangi günlere denk geliyor merak ediliyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı, bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı, bu yıl haziran ayında kutlanacak. İkinci dini bayram olan Kurban Bayramı, kurban ibadeti ile hac farizasının yerine getirilecek. Vatandaşlar, yaklaşan Kurban Bayramı tarihi ile bayram tatili kaç gün olacak araştırıyor. Peki, bu yıl Kurban Bayramı ne zaman?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba günü ile 1 Temmuz Cumartesi tarihlerinde kutlanacak. 27 Haziran Salı günü bayram arefesi olması nedeniyle yarım gün tatil olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatili hafta içine denk gelmesi nedeniyle uzun bir tatil imkanı sağlıyor. Bayramdan önceki pazartesi ve salı günlerinin birleştirilmesiyle tatil süresini 9 güne uzatmak mümkün.

KURBAN BAYRAMI 2023 TAKVİMİ

27 Haziran 2023 Salı Arefe

28 Haziran 2023 Çarşamba Kurban Bayramı (1. Gün)

29 Haziran 2023 Perşembe Kurban Bayramı (2. Gün)

30 Haziran 2023 Cuma Kurban Bayramı (3. Gün)

01 Temmuz 2023 Cumartesi Kurban Bayramı (4. Gün)

TOGG ve Deriner Barajı buluştu Seçmen kağıdı ne zaman gelir, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Hatay'da deprem mi oldu? En son nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? İzmit Körfezi'nde şaşırtan görüntü!