Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı yaklaştıkça bayram tatiline dair aramalar artıyor. Yaz tatili için büyük önem taşıyan 2023 Kurban Bayramı, haziran ayında kutlanacak. Arefe günü ile 4,5 gün resmi tatil olan bayram tatili 9 güne çıkar mı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, hangi günlere denk geliyor? Bayram tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün?

Gözler 2023 Kurban Bayramı tarihine çevrildi. Yaz yaklaştıkça tatil planlar hız kazandı. Bu yıl haziran ayına denk gelen Kurban Bayramı, hafta içine denk gelmesi halinde uzun bir tatil imkanı sunabilir. Vatandaşlar, Kurban Bayramı ne zaman, bayram tatili hangi günler, kaç gün olacak merak ediyor. İşte 2023 Kurban Bayramı tatil takvimi...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Hicri takvimde Zilhicce ayının 10. gününde başlayan Kurban Bayramı, bu yıl 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. 27 Haziran Salı günü ise arefe. 4,5 gün sürecek Kurban Bayramı, 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün? - Resim : 1

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatili, arefe günü öğleden sonra yani 27 Haziran Salı öğlen başlıyor. 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek bayram tatili, 26 Haziran Pazartesi 1 gün, 27 Haziran Salı yarım gün olmak üzere 1,5 gün izin kullanılması halinde 9 güne çıkarılabilir.

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün? - Resim : 2

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

Kurban Bayramı arefe 27 Haziran Salı
Kurban Bayramı 1. gün 28 Haziran Çarşamba
Kurban Bayramı 2. gün 29 Haziran Perşembe
Kurban Bayramı 3. gün 30 Haziran Cuma
Kurban Bayramı 4. gün 1 Temmuz Cumartesi

Sandığımdan kim çıktı? Hangi parti, hangi aday ne kadar oy aldı? İstanbullunun çilesi bitmiyor! Hatay'da korkunç kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var İstanbul metro sefer saatleri uzatıldı mı, en son kaça kadar çalışacak?