Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara Kültür Yolu Festivali'nde Sanatla Buluştu

Bakan Ersoy, Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında ATO Congresium'da önemli sergi ve atölyeleri ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara Kültür Yolu Festivali'nde Sanatla Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yılki Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında ATO Congresium'da düzenlenen çeşitli etkinlikleri ziyaret etti. Ziyaretinin ana noktaları arasında "Fresh Ankara 3. Çağdaş Sanat Sergisi", "Asya'dan Anadolu'ya Türk El Halısı Sergisi" ve "Yüz Yüze Çocuk Atölyeleri" yer aldı.

Fresh Ankara 3. Çağdaş Sanat Sergisi

Bakan Ersoy, genç sanatçıların eserlerini sergilediği "Fresh Ankara 3. Çağdaş Sanat Sergisi"ni gezerek, serginin profesyonel küratörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Kıymet Giray'dan bilgi aldı. Ersoy, sergi süresince burada okuyan 17-27 yaş arası sanat öğrencileriyle de sohbet ederek, onların çalışmalarına dair görüşlerini paylaştı.

Asya'dan Anadolu'ya Türk El Halısı Sergisi

Bakan, Geleneksel Türk El Sanatları Vakfı tarafından ATO Congresium'un asma katında düzenlenen "Asya'dan Anadolu'ya Türk El Halısı Sergisi"ni de ziyaret etti. Burada, halıya dokunan ünlü duayen ressam Prof. Devrim Erbil ve Vakıf Başkanı Kerim Sefer ile bir araya gelerek, sergiye katkıda bulunanları tebrik etti.

Çocuk Atölyeleri ile Yetenekleri Destekleme

Bakan Ersoy, ayrıca Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Yüz Yüze Çocuk Atölyeleri"ni de ziyaret etti. Çocuklarla bir araya gelen Ersoy, ahşap ve lazer yazıcı atölyelerinde deneyim kazanan gençlerle keyifli sohbetler gerçekleştirdi.

Bakan Ersoy'a Heyet Eşlik Etti

Bakan Ersoy'un ziyaretleri esnasında, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ona eşlik etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında ATO...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında ATO Congresium'da düzenlenen "Fresh Ankara 3. Çağdaş Sanat Sergisi"ni, "Asya'dan Anadolu'ya Türk El Halısı Sergisi"ni ve "Yüz Yüze Çocuk Atölyeleri"ni ziyaret etti.

25 Eylül 2024 Çarşamba Günlük Burç Yorumları Migros Eylül İndirimleri Başladı! En Yüksek Promosyon Veren Bankalar Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem