Kocatepe Camii'indeki fotoğraflara tepki yağmıştı! Yönetmen ve model için istenen ceza belli oldu

Kocatepe Camisi'nde çekilen skandal fotoğrafların sosyal medyada yayınlanmasının akabinde tepki toplayan Ezgi C. (21) ve Bilal K. (28) ile ilgili istenen ceza belli oldu.

Kocatepe Camii'indeki fotoğraflara tepki yağmıştı! Yönetmen ve model için istenen ceza belli oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Ağustos tarihinde sosyal medya üzerinden paylaşılan ve tepkilere yol açan Kocatepe Camisi'nde çekilmiş fotoğraflar ile ilgili soruşturma başlattı.

Kocatepe Camii'indeki fotoğraflara tepki yağmıştı! Yönetmen ve model için istenen ceza belli oldu - Resim : 1

Paylaşımda bulunan yönetmen Bilal K. ile fotoğraflarda poz veren Ezgi C., polis ekiplerince gözaltına alındı. Bilal K. ve Ezgi C., savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kocatepe Camii'indeki fotoğraflara tepki yağmıştı! Yönetmen ve model için istenen ceza belli oldu - Resim : 2

Soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. Sanıkların dini değerleri aşağılama amacıyla, değil sanatsal gaye ile eylemi gerçekleştirdiklerini ve ifade hürriyeti kapsamında olduğunu savundukları kaydedildi.

Kocatepe Camii'indeki fotoğraflara tepki yağmıştı! Yönetmen ve model için istenen ceza belli oldu - Resim : 3

İddianamenin gerekçesinde ise cami içinde farklı yerlerde camiye ait bölümler ve motiflerle dini değerlerin kullanıldığı, sanığın üzerinde takke, tespih gibi dini motiflerin yer aldığı, fotoğraf çekimleri sırasında vücudunun değişik yerlerinin açık olmasının, İslam dininin temel değerleriyle ve caminin tesettüre ilişkin kurallarıyla bağdaşmayacağı belirtildi.

Kocatepe Camii'indeki fotoğraflara tepki yağmıştı! Yönetmen ve model için istenen ceza belli oldu - Resim : 4

İŞTE İSTENEN CEZA

İddianamede, Ezgi C. ve Bilal K.'nin 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan ayrı ayrı 9 aydan, 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Zuhal Topal kimdir, kaç yaşında, evli mi, eşi kim? Bir kedi televizyon devirdi Influencerlar için fabrika! Çağrı Mert Bakırcı kimdir, kaç yaşında, ne mezunu?