Kocaeli bayram namazı saat kaçta? Diyanet Kocaeli Ramazan Bayramı namazı vakti 2024

Kocaeli bayram namazı saat kaçta? On bir ayın sultanı Ramazan ayı bugün sona eriyor. Ramazan ayının son gününde, Ramazan Bayramı arifesinde 10 Nisan Çarşamba sabahı eda edilecek bayram namazı saat kaçta merak ediliyor. Diyanet, her ilin bayram namazı vakti kaçta yaptığı ölçümlerle belirledi. Peki Kocaeli bayram namazı saat kaçta? İşte Kocaeli ve tüm Türkiye için bayram namazı vakitleri...

Kocaeli bayram namazı saat kaçta? Diyanet Kocaeli Ramazan Bayramı namazı vakti 2024

Kocaeli bayram namazı saat kaçta merak ediliyor. Çünkü bugün Ramazan-ı Şerif'in son günü ve 10 Nisan Çarşamba günü bayram namazını eda etmek için camilere gidilecek. Bayram sevinci ve coşkusuyla yarın sabah Kocaeli'de camiler bayram namazı için doldurulacak. Ramazan Bayramı’nın ilk günü kılınacak olan bayram namazı saati her ile özel olarak belirleniyor. Peki Kocaeli bayram namazı saat kaçta? İşte Kocaeli ve diğer illerin bayram namazı vakitleri...

KOCAELİ BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Kocaeli'de bir ay boyunca tutulan oruç sonrasında Ramazan Bayramı sevinci yaşanıyor. 10 Nisan Çarşamba günü sabah bayram coşkusu camilerde yaşanılacak. İşte Diyanet tarafından belirlenen Kocaeli bayram namazı vakti;

Kocaeli bayram namazı saati: 07.00

Diğer il ve ilçelerimiz için bayram namazı saatlerini Diyanetin imsakiye cetvelinden öğrenebilirsiniz. Açılan sayfada il ve ilçe seçimi yaptıktan sonra bayram namazı saati listenin en altında gösteriliyor. 

Tüm illerin bayram namazı saatleri için tıklayınız

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rekat:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allah-u Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allah-u Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice Sübhaneke'yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allah-u Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde olduğu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allah-u Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birinci de olduğu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allah-u Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rekat:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden birinci rekatta olduğu gibi üç kere daha tekbir alır. Üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır, sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. 

Kırşehir bayram namazı saat kaçta? Diyanet Kırşehir Ramazan Bayramı namazı vakti 2024 Kırklareli bayram namazı saat kaçta? Diyanet Kırklareli Ramazan Bayramı namazı vakti 2024 Kırıkkale bayram namazı saat kaçta? Diyanet Kırıkkale Ramazan Bayramı namazı vakti 2024 Kilis bayram namazı saat kaçta? Diyanet Kilis Ramazan Bayramı namazı vakti 2024