Kışlık lastik ne zaman takılır? Kış lastiği ne zaman takılmalı? 2023-2024 kış lastiği uygulama tarihi

Kış lastiği, kış ayları ile birlikte gündeme geliyor. Kış lastiği takma zorunluluğu için ülkemizde bir dönem ayarlanmıştır. Bu tarihler arasında kapsama giren araçların kış lastiği takması gerekiyor. Peki, kış lastiği ne zaman takılmalı? İşte 2023 kış lastiği uygulaması tarihi...

Kışlık lastik ne zaman takılır? Kış lastiği ne zaman takılmalı? 2023-2024 kış lastiği uygulama tarihi

Kışlık lastik ne zaman takılır? Kış lastiği, yaşanılan yer, hava ve iklim şartlarına göre belirli dönemlerde takılması güvenlik açısından önemlidir. Vatandaşlar, havaların soğulması ile kış lastiği ne zaman takılmalı, kışlık lastik ne zaman takılır merak ediyor. İşte kış lastiği takılması gereken tarihler...

Kışlık lastik ne zaman takılır? Kış lastiği ne zaman takılmalı? 2023-2024 kış lastiği uygulama tarihi - Resim : 1

KIŞ LASTİĞİ ÖZELLLİĞİ NEDİR?

Kış lastikleri desen ve doluluk oranı olarak klasik lastiklerden daha az olup yolda ki kar su ve buz gibi maddelerin oluklardan dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır. Sırt kısmında yer alan kılcal damarlar ve omuz Kısımında ki dişli yapılar sayesinde yüzeylerde ilave çekiş sağlayarak yola daha iyi tutunmaktadır.

Kışlık lastik ne zaman takılır? Kış lastiği ne zaman takılmalı? 2023-2024 kış lastiği uygulama tarihi - Resim : 2

KIŞLIK LASTİK NE ZAMAN TAKILIR?

Ülkemizde kış lastiği zorunluluğu bölgeye ve araç cinsine göre değişiyor. Kanuni zorunluluk kapsamında bazı araç türleri için ve bazı bölgeler için yaptırım söz konusu. Ancak güvenli sürüş ve daha iyi performans için tüm araç sahiplerinin kış lastiği regülasyonuna dikkat etmeleri önemli. Doğru zamanda doğru lastik kullanımının daha az yakıt tüketimi ve daha uzun ömürlü motor için de faydalı olduğu biliniyor.

Kışlık lastik ne zaman takılır? Kış lastiği ne zaman takılmalı? 2023-2024 kış lastiği uygulama tarihi - Resim : 3

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ülkemizde Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık - 1 Nisan arasıdır. Kış lastiğinin en iyi iş yaptığı sıcaklık +7 derece ve daha altındaki sıcaklıklardır. Kar yağmadan hava sıcaklıkları bu derecelere düşmeye başladığında ve lastikçilerde kalabalık oluşmadan aracınızın lastiklerini kış lastiği ile değiştirebilirsiniz. Kış lastiklerini çıkartacağınız zaman ise yine 7 , 8 derecelerin üstüne çıktığı zamanlarda değiştirmenizdir. Kışlık lastikleri yazında kullanırsanız yakıt sarfiyatınız artar ve yumuşak hamurlu lastikler yazın daha çok aşınır.

Kışlık lastik ne zaman takılır? Kış lastiği ne zaman takılmalı? 2023-2024 kış lastiği uygulama tarihi - Resim : 4

KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLAR İÇİN ZORUNLU?

Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

Bu hangi tarikat? Yoga gibi zikir çektiler! Yardım için gitmişti... 4 yıldır motosiklet ustası! 3 Kasım 2023 MasterChef All Star'da büyük ödül kimin oldu? Biz de derdimiz var sanıyoruz!