Kırklareli'de bayram namazı saat kaçta? 2023 Kırklareli Kurban Bayramı namazı vakti
Kırklareli bayram namazı saati merak ediliyor. Kurban Bayramı 28 Haziran tarihinde başlıyor. Bayram namazı kılacaklar bulundukları il veya ilçede namaz vakitlerini merak ediliyorlar. Peki Kırklareli'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanete göre 2023 Kırklareli Kurban Bayramı namaz vakti...
Kırklareli bayram namazı vakti araştırılıyor. Namaz vakitleri şehirlere göre değişkenlik gösteriyor. Bayram namazı kılacaklar ise bulundukların ilin bayram namazı vaktini merak ediyorlar. Kırklareli bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı.
KIRKLARELİ'DE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?
Kırklareli'de bayram namazı 06.15'te kılınacak. Kırklareli ilçeleri ve tüm iller bayram namazı saati için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
İL İL NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?
Hanefi mezhebine göre Ramazan ve Kurban Bayramı namazları cemaatle kılmak vaciptir. Cuma şartlarına haiz erkeklere vaciptir.
Güneş doğduktan ve kerahat vakti çıktıktan sonra öğleye kadar kılınır. Herhangi bir sebeple ilk günü kılınamazsa ertesi günde kılınabilir.
İki rekattir. Cemaatle kılınır. Bayram Namazı’ndan sonra Bayram hutbesi okunur. Bayram hutbesini dinlemek sünnettir.
Kılınışı: Niyet ettim tekbirleriyle beraber Ramazan veya Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imamı azize der. Niyet eder. İmamla beraber tekbir alınır. Sübhaneke okunur. Gizlice. Sonra İmam yüksek sesle cemaatte gizlice Allahuekber diye üç defa tekbir alır, eller yukarı kaldırılır ve yana salınır. Üçüncü tekbirden sonra eller bağlanır. Fatiha ve zammı sureyi imam sesli okur. Daha sonra Rüku ve secde yapılır. İkinci rekata kalkıldığında, imam gizlice besmele çektikten sonra, açıktan Fatiha ve zammı sureyi okur. Sonra üç defa tekbir alınır, eller yana salınır. Üçüncü tekbirden sonra rüku ve secdeler yapılır. Daha sonra tahiyyata oturulur. Sonra selam verilir.
Tekbirlerle imam minbere çıkar. Bayram hutbesini okur. Minberden indikten sonra dua edilir. Ardından bayramlaşılır.
Kısaca: “İki salla bi bağla, üç salla bi yat”