Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kimler kurban kesmelidir?

Kurban; Allah’a yaklaşmak ve rızasını kazanmak amacıyla kesilen hayvandır. Fakat kurban ibadetini yerine getirmek için belli şartlar gerekiyor. Peki, kimler kurban kesmekle yükümlüdür? İşte Diyanetin cevabı...

Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kimler kurban kesmelidir?

Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü sayılması için bulunması gereken şartlara kurbanın vücûb şartları denilir. Kurban kesmenin sünnet olduğunu söyleyenlere göre ise bunlar sünnet oluşun şartlarıdır. Diyanet, kimler kurban kesmelidir sorusunu cevapladı.

KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148).

Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452-453).

Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

Sevgiliye bayram mesajları 2024: Sevgililer için özel Kurban Bayramı mesajları Kavurma nasıl yapılır? Uzmanından pratik, ağızda dağılan nefis kavurma tarifi Komik bayram mesajları 2024: Eğlenceli, komik Kurban Bayramı mesajları resimli Abdestsiz kurban kesilir mi?