Kıdem tazminatı tavanı 2024 ne kadar oldu? Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Güncel kıdem tazminatı tavanı

Kıdem tazminatı tavanı, çalışanların gündeminde yer alıyordu. Bugün açıklanan haziran ayı enflasyon rakamları ile memur maaşlarına yapılacak zam ortaya çıktı. Buna bağlı olarak kıdem tazminatı tavanı da değişti. Peki, kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte 2024 Temmuz güncel kıdem tazminatı tavanı...

Kıdem tazminatı tavanı 2024 ne kadar oldu? Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Güncel kıdem tazminatı tavanı

Ocak-Haziran döneminde kıdem tazminatı tavanı 35 bin 58 lira 58 kuruş olarak uygulanıyordu. Bugün açıklanan enflasyon verilerine göre memur maaşlarına yapılacak zammın belli oldu. Kıdem tazminatı tavanı da bu zam ile birlikte yükseldi. Peki, kıdem tazminatı tavanı nasıl hesaplanıyor? 2024 Temmuz ayı kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

Kıdem tazminatı tavanı 2024 ne kadar oldu? Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Güncel kıdem tazminatı tavanı - Resim : 1

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLDU?

Ocak-haziran döneminde kıdem tazminatı tavanı 35 bin 58 lira 58 kuruş olarak uygulandı. Zam oranı ile birlikte kıdem tazminatı tavanı 41 bin 827 liraya yükseldi. Asgari ücret ile çalışan işçinin kıdem tazminatı tavanı ise 20 bin 2 TL olarak uygulanmaya devam edecek.

Kıdem tazminatı tavanı 2024 ne kadar oldu? Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Güncel kıdem tazminatı tavanı - Resim : 2

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NASIL HESAPLANIYOR?

Kıdem tazminatına hak kazanmak için tıpkı işyerinde en az 1 yıl çalışmak gereklidir. 1 yıl çalıştıktan sonra haklı bir nedenle işten ayrılan yahut haksız nedenle iş mukavelesi fesih edilen personel kıdem tazminatına hak kazanır.

Çalışana; her bir yıl için, 30 günlük (aylık brüt ücret) tazminat ödeniyor. Toplam tazminat tutarı da, çalışanın son aldığı aylık brüt ücretin, o iş yerinde çalıştığı yıl süresi ile çarpılması ile bulunuyor. Ücretin içinde yer alan; yol yardımı, yemek, ikramiye, prim gibi tüm ödemeler de tazminat hesabına katılır.

 

Antalya'da trafik polisi üçlü çektirdi Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2024 yeni bedelli askerlik ücreti açıklandı mı? Az önce deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde son dakika? Köpeğin saldırdığı kadın yaralandı