2023 Kasım celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir? E-devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı

Askerlik yerleri açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı, 2023 Kasım seçim ve sınıflandırma sonuçları belli oldu. Kasım celbi için başvuranlar askerlik yerleri nasıl öğrenilir merak ediyor. İşte e-devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı...

2023 Kasım celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir? E-devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı

Kasım 2023 döneminde askere gidecek olan adayların seçim ve sınıflandırma sonuçları açıklandı. Bu dönemde askere gitmek isteyen adaylar, tercihlerini 31 Ağustos 2023 tarihine kadar yapmıştı. MSB tarafından askerlik yerleri açıklaması ile adaylar, e-devlet üzerinden sorgulama yapmaya başladı. Peki, askerlik yerleri nasıl öğrenilir?

2023 Kasım celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir? E-devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı - Resim : 1

ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Milli Savunma Bakanlığı, Kasım 2023 döneminde askere gidecek adayların seçim ve sınıflandırma sonuçlarının 27 Ekim 2023 tarihinde açıklanacağı duyurmuştu. Bugün açıklanan sonuçlar e-devlet veya askerlik şubelerinden öğreniliyor.

2023 Kasım celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir? E-devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı - Resim : 2

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Askerlik yeri öğrenmek için ilk olarak turkiye.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra sayfanın üst kısmında yer alan arama bölümüne Askerliğim araması yapmanız yeterli.

Burada aynı zamanda Celp ve Sevk Dönemi bölümünde yer alan Sevk Başvurusu butonu ile sevk işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

2023 Kasım celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir? E-devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı - Resim : 3
askerlik sevk belgesi örneği

ASKERLİK SEVK BELGESİNDEKİ BİLGİLER

Eğitim Merkezi: Yükümlünün acemi eğitimini alacağı birlik/kurum
Kuvveti: Yükümlünün acemi eğitimini icra edeceği birlik/kurumun ilgili kuvvet komutanlığı
Sınıfı: Yükümlünün askerlik hizmetini ifa edeceği temel grup
Sevk Tarihi: Yükümlünün askerlik hizmetinin resmi olarak başladığı ve kanun karşısında asker kişi olarak kabul edildiği tarih
Yol Süresi: Yükümlünün sevk tarihinden itibaren tertip edildiği birlik/kuruma katılış yapması için resmi olarak müsaade edilen süre.
Katılacağı Tarih: Yükümlünün tertip edildiği birlik/kuruma katılması gereken tarih
Muv. Özelliği: Yükümlünün zorunlu askerlik hizmetini icra edeceği branş
Hizmet Şekli: Yükümlünün sınıflandırıldığı askerlik hizmeti türü
Hizmet Süresi: Yükümlünün zorunlu askerlik hizmet süresi
İaşe Bedeli: Kazandan beslenmeye alınamayanlara, 22/6/1978 tarihli ve 2155 sayılı Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli verilmesi Hakkında Kanun kapsamında ödenen aylık yemek parasının bir günlük karşılığı
Yol Bedeli: Yükümlünün tertip edildiği birliğe kadar taşıma bedeli sevk belgesindeki diğer bilgiler yükümlünün tertip edildiği eğitim birliğini yükümlü hakkında bilgilendirmek amaçlıdır.

2023 Kasım celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir? E-devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı - Resim : 4

Yol paramı veya yemek paramı nereden alacağım? Askerlik şubesine gitmeme gerek var mı?

Askere sevk evrakınızı e-Devlet üzerinden almanız durumunda askerlik şubesine başvurmanıza gerek yoktur. Sevk evrakını e-Devlet veya askerlik şubelerinden alan yükümlüler 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 22’nci maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 102’inci maddesi gereğince verilen, gittiği yere göre değişen yol ücretleri ile günlük iaşe parasını PTT bankamatiklerden veya nüfus cüzdanını ibraz ederek PTT şubelerinden alabilir.

İstanbul'da hafta sonu toplu taşıma ücretsiz mi? Hafta sonu hava nasıl olacak? 28 Ekim Cumartesi - 29 Ekim Pazar Meteoroloji hava durumu tahmini Yahudiler bile kabullendi: İsrail'in şu an yaptığı soykırım Askerlik yerleri açıklandı!