Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yaşam yeniden canlanacak: Geçici konutların yapımı sürüyor

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen peş peşe depremlerden en çok etkilenen illerin başında şüphesiz Hatay geliyor. Toplamda 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremler sonrası Hatay'da geçici konutların yapımı da sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yaşam yeniden canlanacak: Geçici konutların yapımı sürüyor

Depremlerin yıkıcı etkisinin en çok hissedildiği illerden biri olan Hatay'da yaraların sarılması için tüm kurumlar seferber oldu.

Temeli atılan 22 bin 467 konutun inşası sürüyor. Hatay'a, 216 bin 733 konut ve 34 bin 129 köy evi olmak üzere toplam 250 bin 862 yapı inşa edilecek.

Asrın felaketinin derinden etkilediği Hatay'da depremin izleri de silinmeye çalışılıyor. 13 bin 245 yıkık ve acil yıkılması gereken yapıdan 12 bin 219'u kaldırıldı. Geleneksel tescilli bin 215 yapı için ise karar bekleniyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yaşam yeniden canlanacak: Geçici konutların yapımı sürüyor - Resim : 1

51 BİN 154 AĞIR HASARLI BİNANIN YIKIM ÇALIŞMASI BAŞLADI
Hatay'da yıkık ve acil yıkılması gereken binalarda enkaz kaldırma çalışması tamamlandı. Kent genelinde 51 bin 154 ağır hasarlı binanın yıkım çalışması başladı.

Diğer yandan köy evlerinin inşası da hızla devam ediyor. Kırıkhan'daki 19 mahallede köy evlerinin yapımı sürüyor. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, "İlk andan itibaren biz iliklerimize kadar hem devletimizin gücünü hem milletimizin varlığını burada gördük." dedi.

HATAY'DA BİN 500 YATAKLI 4 HASTANENİN TEMELİ ATILDI
En geç bir ay içerisinde diğer yerlerde de çalışmalar başlayacak. Depremlerin ardından Hatay'da bin 500 yataklı 4 hastanenin temeli atıldı.

Motokuryeler için yasal düzenleme Hafta sonu hava nasıl olacak? 6-7 Mayıs Meteoroloji hava durumu tahminleri Hakimlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İstanbul'da yasa dışı bahis operasyonu