İşletmesi sular altında kalan vatandaş, ABB'ye tepki gösterdi

Ankara'da öğleden sonra etkili olan sağanak yağmur ve dolu yağışı sonrası işlettiği kafesini su basan Adnan Akman, “Sakin kalmak için kendimizi zor tutuyoruz. 10 gün önce aynı şey yaşandı. Daha dükkanımızı açmadan aynı şeyi yine yaşıyoruz. Böyle bir saçmalık, böyle bir belediyecilik, böyle bir yönetim olamaz” ifadeleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

İşletmesi sular altında kalan vatandaş, ABB'ye tepki gösterdi

Ankara genelinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. İl genelindeki sağanak yağışlar birçok ilçede su baskını, küçük çaplı sel gibi durumların yaşanmasına neden oldu.

ABB'YE TEPKİ GÖSTERDİ
Etimesgut ilçesine bağlı Eryaman semti Altay Mahallesi'nde bulunan bir kafede yağışlardan dolayı meydana gelen maddi hasar, alt katını su basan kafenin sahibi Adnan Akman'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tepki göstermesine neden oldu.

"SAKİN KALMAK İÇİN KENDİMİZİ ZOR TUTUYORUZ"
Yaşananlardan Belediye'yi suçlu bulan Akman, rögarların tıkanması nedeniyle bütün çalışmaların yapıldığı yerde biriken suların parka dolduğunu dile getirdi. "Sakin kalmak için kendimizi zor tutuyoruz" diyen kafe sahibi, 10 gün önce de aynı şeylerin yaşandığını dile getirdi.

"ASKİ YARDIMA GELMEDİ"
Akman, Belediye'ye tepkilerini "Daha dükkanımızı açmadan aynı şeyi yine yaşıyoruz. Saat 17.00-18.00’e kadar ne belediye ne de ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) yardıma gelmedi. Halimiz ortada, görüyorsunuz. Böyle bir saçmalık, böyle bir belediyecilik, böyle bir yönetim olamaz.” sözleri ile dile getirdi.

"BELEDİYEYİ ARIYORUZ, GELEN YOK"
Yaşanan olaydan kaynaklı maddi hasar aldıklarını söyleyen Akman, “Her şeyimiz yarım metre, bir metre suların altında. 10 gündür maddi hasarla uğraşıyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Belediye ilgilenmiyor ki başvuru yapalım. Biz belediyeyi arıyoruz, ‘kardeşim buraya bir araç gönderin’ kimse gelmiyor. Şimdi geldiler, kepçelerle suları boşaltmaya çalışıyorlar. Bütün çamuru pisliği parka doldurdular” diye konuştu.

"HER ŞEY ÇÖP OLDU"
Kafenin bulunduğu bölgedeki sorunlaruna karşı bir çözüm beklediklerini vurgulayan Akman, “Biz çok mağduruz. Burada düğün salonumuz da var. Her şey sular altında. Bütün depolarımız, elektronik cihazlarımız, bütün ledlerimiz, sahnelerimiz çöp” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Ankara'da yağışa teslim: Sokakları sel götürdü Tesettürlü kadınları kovan işletmenin tüm izinleri iptal edildi Cuma hutbesi yayınlandı mı? Cuma hutbesi konusu nedir? Mezbahadan kaçan dana emlakçıda yakalandı