Kadir Sütçü kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kadir Sütçü, günün aranılan isimleri arasında yer alıyor. Deprem tahmin uzmanı olduğunu söyleyen Kadir Sütçü ismi, Twitter'da TT olduktan sonra hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki, Kadir Sütçü kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Kadir Sütçü kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kendi deprem tahmin istasyonunu kuran Kadir Sütçü, deprem ile karıncaların hareketleri ve meteorolojik ilişkisi üzerine araştırmaları var. Twiter'da TT olması ile birlikte Kadir Sütçü kimdir, kaç yaşında, nereli merak ediliyor. İşte Kadir Sütçü hakkındaki bilgiler...

KADİR SÜTÇÜ KİMDİR?

Kadir Sütçü, kendi sitesinde kendini şöyle anlatmış;

Kadir Sütçü, 1955 Tokat Reşadiye'de doğdu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Gıda Teknolojisi ve Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu.

1980’de İngilizce öğretmeni olarak göreve başlamış, pedagojik formasyon üzerine dersler vermiş. Emekli olduktan sonra Sütçü, depremlerle karıncaların davranışları arasındaki ilişkilere kafayı takmış. Karıncalardan sonra bulutların hareketlerini izlemeye başlamış.

“Sonuçta depremle bulut hareketlerinin ilişkisi olduğunu tespit ettim” diyor.

Depremin nerede olacağını tahmin etmek mümkün mü?

Sütçü, bunun için aile fertleri ile (6 kişi) gece gündüz çalışıyor. Evinde kurduğu bir yapıda karıncalar için lokal araştırma yapıyor. Şimdiye kadar deprem tahmini konusunda üç makale yazmış:

1- 2013’te coğrafya konulu sempozyumda ‘deprem tahmininde bulutların rolü’ üzerine,

2- 2015’te atmosfer bilimleri konulu sempozyumda ‘meteorolojik olaylar ile deprem ilişkisi’ üzerine,

3- 2016’da uzaktan algılama konulu sempozyumda ‘meteorolojik uydu görüntüleri ile deprem ilişkisi’ üzerine yazdıklarını sunmuş.

Ve yaşamlarını yeraltında devam ettirip yeraltında olanları yeryüzündekilerden çok daha önce hisseden karıncaların davranış biçimleri üzerine de odaklanmaya başlamış.

Sütçü örneğin basıncın, rüzgârın, nemin, yağmurun, sıcaklığın etkili parametreler olduğunu tespit etmiş. “Sıra dışı değişiklikler de deprem öncesinde ortaya çıkıyor” demesi ilginç geldi bize.

Karıncaların davranışsal değişikliklerini çok önemsiyor. Bunu rahmetli Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’ya anlattığında “Sakın karıncaları incelemekten vazgeçme” demesi de ilgisini arttırmış.

kimdir deprem
Koruyucu aile nedir, nasıl olunur? Bugün hangi uçak seferleri iptal oldu? Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl? Betonları kaldırırken son anda fark edilen Enes kurtarıldı