İstanbul'da barajlarda son durum ne? Yağışların etkisi ne oldu?

İstanbul'da Başakşehir, Arnavurköy ve Küçükçekmece'de etkili olan yağışlar baraj doluluk oranını bir miktar da olsa olumlu olarak etkiledi.

İstanbul'da barajlarda son durum ne? Yağışların etkisi ne oldu?

İstanbul'da Başakşehir, Arnavutköy ile Küçükçekmece'de etkili olan, can ve mal kaybına sebep olan aşırı yağışlar barajlardaki doluluk miktarını olumlu olarak etkiledi. Aylardır azalmaya devam eden İstanbul'a su temin eden barajlardaki doluluk miktarı artış kaydederek bugün % 28.03 olarak ölçüldü. Yağışlardan önce doluluk miktarı 27.88 olarak ölçülmüştü.

İstanbul’da kurak geçen yaz aylarının ardından barajlardaki su seviyesi her geçen gün biraz daha azalmaya devam etti. İstanbul’da önceki gün etkili olan aşırı yağışlar can ve mal kaybına neden oldu. İstanbul'da etkili olan yağışlar baraj doluluk oranını az da olsa olumlu yönde etkiledi. Yağışlardan önce yüzde 27.88 olarak ölçülen doluluk oranı İSKİ verilerine göre bugün yüzde 28.03 olarak ölçüldü. Böylece aylardır barajlardaki su seviyesi ilk defa artış yaşanmış oldu.

İSKİ VERİLERİNE GÖRE BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI

İstanbul'a su sağlayan 10 barajdaki doluluk oranı son yağışlarla artış gösterdi. İSKİ verilerine göre, doluluk oranı Alibeyköy'de yüzde 16.98,Terkos'ta yüzde13.83, Elmalı'da yüzde 17.9, Darlık Barajı'nda yüzde 42.13, Ömerli'de yüzde 59.47, Büyükçekmece'de yüzde 6.65, Sazlıdere'de yüzde 12.67, Istrancalar'da yüzde 34.5, Kazandere'de yüzde 9.92 ve Papuçdere'de yüzde 5.49 olarak kayıtlara geçti.

Sokak röportajında skandal sözler! Deport yolcu ne demek? Deport edilmek nedir? Deport yolcu acil iniş yaptırdı MasterChef'te 2. dokunulmazlığı kim kazandı, eleme adayı kim oldu?