İstanbul toplu taşıma ücretleri 2024: İstanbul'da toplu taşımaya zam mı geldi? Tam ve öğrenci biniş ücreti ne kadar oldu?

İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi. UKOME ocak ayı toplantısı sonrasında toplu taşıma, taksi ve servis ücretlerine yapılan zam oranları belli oldu. Peki, İstanbul'da toplu taşımaya ne kadar zam geldi? Tam ve öğrenci biniş ücretleri ne kadar oldu?

İstanbul toplu taşıma ücretleri 2024: İstanbul'da toplu taşımaya zam mı geldi? Tam ve öğrenci biniş ücreti ne kadar oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ocak ayı toplantısından, taksi, servis ve toplu ulaşıma zam kararı çıktı. Son dakika habere göre İstanbul’da taksi ve servis ücretleri yüzde 28 oranında arttı. Kentteki toplu taşıma ücretlerine ise yüzde 18 oranında zam yapıldı.

İstanbul toplu taşıma ücretleri 2024: İstanbul'da toplu taşımaya zam mı geldi? Tam ve öğrenci biniş ücreti ne kadar oldu? - Resim : 1

TAM - ÖĞRENCİ BİNİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLDU? 

Alınan zam kararı sonrasında İstanbul'da 15 TL olan tam biniş ücreti 18.07 TL'ye, öğrenci bileti 7.31 TL'den 8.62 TL'ye yükseldi.

İstanbul toplu taşıma ücretleri 2024: İstanbul'da toplu taşımaya zam mı geldi? Tam ve öğrenci biniş ücreti ne kadar oldu? - Resim : 2

TAKSİ İNDİ BİNDİ NE KADAR OLDU?

Taksi indi-bindi ücreti ise 70 TL'den 90 TL'ye çıkarıldı. Minibüslerdeki 15 lira olan indi-bindi fiyatları ise zamla birlikte 18 lira olarak belirlendi.

İstanbul toplu taşıma ücretleri 2024: İstanbul'da toplu taşımaya zam mı geldi? Tam ve öğrenci biniş ücreti ne kadar oldu? - Resim : 3

SERVİS ÜCRETLERİ KAÇ LİRA OLDU?

Kararla birlikte okul servisi fiyatları da arttı. Zamla, İstanbul’daki okul servislerinde 1300 lira olan en kısa mesafe fiyatı, 1665 liraya yükselmiş oldu.

Adore Ailesi'nden sokak kedilerine sıcak yuva Balon balığı nedir, yenir mi? Balon balığı zehirli mi? Balon balığı türleri ve özellikleri Katıldığı etkinlikte fenalaşan ÇEVSAD Başkanı öldü İstanbul'a kar ne zaman yağacak? AKOM'dan kar yağışı için tarih uyarısı!