İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak uyarısı

Türkiye, pazar gününden itibaren hafta ortasına kadar kuzey ve batı bölgelerinde kuvvetli yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ve AKOM'dan, İstanbul başta olmak üzere çevre iller için art arda sağanak uyarıları geldi.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, bugün itibarıyla Balkanlar üzerinden gelecek olan serin ve yağışlı hava dalgasının, kent genelinde etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise 6-8 derece birden düşeceği öngörülüyor.

Ayrıca uyarıda,

Pazar sabahı itibarıyla il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların aralıklarla görüleceği tahmin edilmektedir. Pazar akşamına kadar devam edecek bu yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumlara karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları önemlidir

 ifadeleri kullanıldı.

İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak uyarısı - Resim : 1

FIRTINA UYARISI YAPILDI

Son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzeybatısında, özellikle Marmara Bölgesi (Çanakkale hariç), Kıyı Ege, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Kars ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü fırtınaların etkili olacağı düşünülüyor.

İSTANBUL İÇİN "AFET" ALARMI

Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul'da yağışların yer yer şiddetli olacağı tahmin edilirken, Akdeniz sahillerinde rüzgarın güney ve batı yönlerinden saatte 40-60 km hızla kuvvetli esmesi bekleniyor.

Diğer bölgelerde ise genellikle açık ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak uyarısı - Resim : 2

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmeler göre yağışların yarın öğle saatlerinde (15/09/2024) Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak uyarısı - Resim : 3

İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak uyarısı - Resim : 4

İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak uyarısı - Resim : 5

İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak uyarısı - Resim : 6

İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak uyarısı - Resim : 7

Pendik'te İETT şoförü çileden çıktı Aşiret düğününde takı töreni 4 saat sürdü Balayı dönüşü korkunç kaza! İstanbul'da Tayland rüzgarı