İskenderun il olacak mı? İl olacak ilçeler hangileri?

İskenderun; Türkiye'nin en büyük limanlarından birine sahip olup bu bakımdan deniz ticaretinde önemli bir konumdadır. Son zamanlarda gündeme gelen il sayısının yüze çıkarılması konusu ile birlikte İskenderun il olacak mı, son durum nedir sorulmaya başlandı. Peki, İskenderun nerede, hangi ile bağlı? İl olacak ilçeler hangileri?

İskenderun il olacak mı? İl olacak ilçeler hangileri?

İskenderun, il olacak ilçeler arasında geçiyor mu? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözleri sonrasında il sayısının yüze çıkarılması gündeme geldi. İl olacak 19 ilçe arasında İskenderun de var mı merak ediliyor. Peki, il olacak ilçeler hangileri? İskenderun nerede, hangi ile bağlı?

İSKENDERUN İL OLACAK MI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasında söylediği 100 il için adı geçen net bir ilçe adı yok. İlçenin il olabilmesi için; nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi birçok göstergesinin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun gibi 8 başlıktaki kriterlere uyan yerler il olacak.

"GECİKTİRİLMİŞ BİR HAK"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il" açıklaması, Hatay'ın İskenderun ilçesinde sevinçle karşılandı. Demirçelik fabrikaları, otoban bağlantı yolları, Amanos Dağları, limanı, Merkez Bankası şubesi ve il olma statüsünü bünyesinde barındırabilecek birçok özelliği ile 250 bin nüfuslu İskenderun da il olabilecek ilçeler arasında yer alıyor. Vatandaşlar, İskenderun'un il olmasının çok geciktirilmiş bir hak olduğunu belirttiler.

İL OLACAK İLÇELER HANGİLERİ?

Nüfusu 100 binin üzerine çıkan Konya Ereğli, Erciş, Akhisar, Nazilli, Fethiye, İskenderun, İskenderun, Zonguldak Ereğli, Elbistan, İskenderun, Kozan, Ergani, Ünye, Polatlı, Edremit, Kahta, Yüksekova, Midyat ilçeleri de yine il olmaya yakın ilçeler listesi içerisinde yerini alırken gözler konu hakkında meclise çevrildi.

İSKENDERUN NEREDE, HANGİ İLE BAĞLI?

İskenderun, Hatay'ın nüfus bakımından 2. büyük ilçesidir. Şehrin batı bölümünü Akdeniz çevreler, doğusu ise Nur Dağları'na dayamış bir haldedir. İskenderun Körfezi'nin güneybatıdan gelip kuzeye devam ettiği ovada yerleşmiştir. Nur Dağları'nın eteklerinde, genişliği 5 km2’yi bulan alan üzerinde kurulmuş olan İskenderun'un yüzölçümü 247 km2'dir. Nüfusu 248.335 kişidir

Bandırma il olacak mı? İl olacak ilçeler hangileri? Lüleburgaz il olacak mı? İl olacak ilçeler hangileri? Cizre il olacak mı? İl olacak ilçeler hangileri? Sınava girmeden önce hangi dua okunur?