İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında? İpek Kıraç kimin kızı? İnan Kıraç kızını neden evlatlıktan reddetti?

İpek Kıraç ve İnan Kıraç günün konuşulan isimleri. İş insanı İnan Kıraç, kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddettiğini açıkladı. Günün dikkat çeken haberi sonrasında İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında araştırılmaya başlandı. Peki, İnan Kıraç kızını neden evlatlıktan reddetti?

İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında? İpek Kıraç kimin kızı? İnan Kıraç kızını neden evlatlıktan reddetti?

İnan Kıraç ile kızı İpek Kıraç arasındaki gerilim, evlatlıktan reddetmeye kadar vardı. İnan Kıraç, tüm mal varlığını, eğitime muhtaç çocuklar için kuracağı vakfa bağışlayacağını duyurdu. Evlat Yargıya taşınan konuya göre evlat edinilen İpek Kıraç, annesinin ölümü sonrasında mal varlıkları üzerinde hak iddia etmeye başladı. İnan Kıraç ise miras belgesinin iptalini istedi. Peki, İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında? İşte İpek Kıraç hakkında merak edilenler...

İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında? İpek Kıraç kimin kızı? İnan Kıraç kızını neden evlatlıktan reddetti? - Resim : 1

İPEK KIRAÇ KİMDİR?

29 Kasım 1984 tarihinde İstanbul’da doğdu. Suna Kıraç ile İnan Kıraç’ın kızı ve Vehbi Koç ile Sadberk Koç’un dördüncü torunudur.

İpek Kıraç, İstek Vakfı İlkokulu’nu bitirdikten sonra girdiği Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nden 2002 yılında mezun oldu. Annesi Suna Kıraç’ın ALS (amyotrofik lateral skleroz) hastalığına yakalanması nedeniyle üniversitede biyoloji okumaya karar verdi. ABD’deki Brown Üniversitesi’nde sürdürdüğü biyoloji öğrenimini 2007 yılında tamamladı. Bu sırada Harvard Üniversitesi’nde dünyanın sayılı ALS araştırma merkezlerinden birini yöneten Dr. Robert Brown’ın yanında bir ay süreyle ALS eğitimi gördü. 2011 yılında Brown Üniversitesi’nden kamu sağlığı alanında yüksek lisans derecesi aldı.

İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında? İpek Kıraç kimin kızı? İnan Kıraç kızını neden evlatlıktan reddetti? - Resim : 2

İpek Kıraç, başka görevlerinin yanı sıra, Koç Okulu Yönetim Kurulu başkanı, Koç Holding, Vehbi Koç Vakfı (VKV) ve Suna ve İnan Kıraç Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir.

Mart 2012’den beri Kıraça Holding iştiraklerinden Sirena Marine AŞ’nin Yönetim Kurulu üyesi ve üst yöneticisi (CEO) olarak görev yapmaktadır.

İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında? İpek Kıraç kimin kızı? İnan Kıraç kızını neden evlatlıktan reddetti? - Resim : 3

İpek Kıraç, iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra sosyal girişimcilik ve hayırseverlik alanındaki çalışmalarıyla da takdir görmektedir. 2021 yılında Forbes Türkiye’nin “En Zengin 50 Türk” listesinde 5. sırada yer alan Kıraç, aynı zamanda “Yılın İş Kadını” ödülüne de layık görülmüştür.

İpek Kıraç, evli ve bir çocuk annesidir.

İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında? İpek Kıraç kimin kızı? İnan Kıraç kızını neden evlatlıktan reddetti? - Resim : 4

İpek Kıraç’ın Aldığı Ödüller

İpek Kıraç’ın aldığı ödüller şunlardır:

Forbes Türkiye “Yılın İş Kadını” Ödülü (2021)
Harvard Business Review Türkiye “Yılın Girişimcisi” Ödülü (2020)
Hürriyet Altın Kelebek Ödülleri “İş Dünyasında Yılın Kadın Lider

kimdir
MasterChef'te 1. ve 2. eleme adayı belli oldu! Dokunulmazlığı hangi takım kazandı? İnan Kıraç kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti Okullardaki yeni tehlike! İfşalıyorlar Burası Türkiye'nin neresi? Fotoğraftaki yer tartışma yarattı