İnönü'den Sakarya'ya Milli Mücadele rotası oluşturuluyor

Eskişehir'de, Milli Mücadele tarihini anlamak için yeni bir rota oluşturuluyor.

İnönü'den Sakarya'ya Milli Mücadele rotası oluşturuluyor

Eskişehir'de, Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Araştırma Problemleri Destekleme Programı çerçevesinde düzenlenen "İnönü'den Sakarya'ya Milli Mücadele Rotasının Oluşturulması ve Etkilerinin İzlenmesi Projesi"nin strateji belirleme çalıştayı başladı.

PROJE HAKKINDA BİLGİLER

Eskişehir Valiliği'nin öncülüğünde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) desteğiyle hayata geçirilen etkinliğin açılış töreni Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

VALİ AKSOY'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Açılışta konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Kurtuluş Savaşı sırasında Eskişehir'in yaşadığı kritik rolü vurguladı. 5 meydan muharebesinden 3'ünün Eskişehir'de geçtiğini belirten Aksoy, Eskişehirlilerin bu durumdan gurur duyduğunu ifade etti.

Aksoy, "Bu projenin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadelenin önemini gözler önüne sereceğine inanıyorum. Atatürk, Eskişehirliler hakkında çok şey söylemiştir. Bu çalışmayla geçmişin getirdiği imkansızlıkların üstesinden gelen milletimizin başarılarını vurgulayacağız," dedi.

 

PROJE HEDEFLERİ VE KATKILARI

Aksoy, projenin gerçekleştirilmesiyle Türkiye'nin farklı yerlerinden gençlerin ve vatandaşların Eskişehir'e geleceğini, bu durumun bölgesel kalkınmayı ve turizmi geliştireceğini belirtti. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Tolga Kumtepe, projeyle yeni bir rota oluşturmanın önemine dikkat çekti.

Kumtepe, bağımsızlık mücadelesinin değerlerini gelecek nesillere aktarmanın, tarih bilincini güçlendirmenin önemli bir rol oynayacağını sözlerine ekleyerek, projeye katkı sağlayan Vali Aksoy ve proje ekibine teşekkürlerini iletti.

 

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR BELGESİ

Program sonunda, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve Proje Koordinatörü Semra Günay ile Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yılmaz, katılımcılara hitap ederek projenin önemine dair görüşlerini paylaştı. Çalıştay, oturumların ardından teşekkür belgeleriyle sona erdi.

Eskişehir'de, Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Araştırma Problemleri Destekleme Programı kapsamında...

Eskişehir'de, Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Araştırma Problemleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen "İnönü'den Sakarya'ya Milli Mücadele Rotasının Oluşturulması ve Etkilerinin İzlenmesi Projesi"nin strateji belirleme çalıştayı başladı. Vali Hüseyin Aksoy, törende konuşma yaptı.

Elmacı Dede'den Askerlere Destek Yeni Film İçin Heyecan Verici Gelişme Denizli'de su kesintileri başlayabilir 83 Yaşındaki Emekli Şoför ve 1954 Model Kamyoneti: Bir Aşk Hikayesi