6 Mart Pazartesi Diyanete göre il il imsak vakitleri

Sahur saat kaçta merak ediliyor. Berat Kandili için oruç tutmak isteyen vatandaşlar, imsak vaktini araştırıyor. Sahur vakti ile başlayan ve akşam ezanı ile iftar vaktiyle oruç açılıyor. Peki, bugün sahur saat kaçta? İşte 6 Mart 2023 Pazartesi Diyanet il il imsak vakitleri...

6 Mart Pazartesi Diyanete göre il il imsak vakitleri

Berat Kandili, 6 Mart Pazartesi gecesi idrak edilecek. Af ve mağfiret gecesi Berat Kandili için nafile oruç tutmak isteyenler, sahur vaktini aratıyor. Diyanet, namaz vakitleri ile il il imsak vakitleri kaçta açıklandı. Peki, sahur saat kaçta? Nafile oruç için ne zamana kadar niyet etmek gerekir? İşte Diyanete göre 6 Mart 2023 il il imsak vakitleri...

SAHUR SAAT KAÇTA? DİYANET İL İL İMSAK VAKİTLERİ

Oruç vakti, imsak vakti ile başlar. Diyanete göre 6 Mart Pazartesi Ankara için sahur vakti 05.47, İzmir için sahur vakti 06.11, İstanbul için 06.02.

Diğer il ve ilçeler için aşağıdaki linkten il-ilçe seçiminizi yaparak bulunduğunuz yerin sahur vaktini öğrenebilirsiniz.

DİYANET İL İL SAHUR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

NAFİLE ORUÇ İÇİN NE ZAMANA KADAR NİYET EDİLİR?

Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir. (Şirazi- El Mühezzeb, 331-332) “Nafile oruç” tutan kişiler, eğer imsak vaktinden sonra orucu bozacak herhangi bir şey yapmamışlarsa öğle namazı vaktinden 5-10 dakika öncesine kadar oruca niyet edebilirler.

Nafile Orucu Niyeti Nasıl Edilir?

Her oruç için niyet edilmesi gerekmektedir. Edilen niyette Allah’ın adının anılması uygun görülür. Oruç tutmak için ettiğiniz niyette, içinizden geçen cümlelere yer verebilirsiniz. Nafile orucu niyeti için Allah’ı cümlelerinizde hatırlamanız yeterli olacaktır.

Dileyenler bolca duayla nafile orucunun sahurunu yapabilir. Nafile orucunu 3 aylarda tutacağınız için bulunduğunuz ayın adını da niyetinizde kullanmalısınız. Sahur yaparak nafile orucunuzu tutmaya özen göstermelisiniz. Sahura kalkmanın ve sahurda niyetlenmenin sevabı çoktur.

Sahur yaptıktan sonra niyetinizde “Niyet ettim yarınki orucumu Allah rızası için tutmaya.” ifadesine yer verebilirsiniz.

THY uçağının içinde yayılan ve panik yaratan koku sonrası acil iniş yapıldı Enkazdan çıkarıldı tam morga konulacakken kebapçının dikkati sayesinde hayatı kurtuldu Müteahhitle site sakinleri birbirine girdi! Fırtına ve sağanak yağış uyarısı