İlk cemre ne zaman düşecek 2024? Birinci cemre nereye düşecek? Sırasıyla cemre düşme tarihleri

Cemre ne zaman düşecek merak ediliyor. Kışın soğuk etkisinden sonra yeni hafta ile birlikte havaların ısınmasıyla vatandaşlar, cemre düşme tarihlerini araştırmaya başladı. Cemre düşmesi, havaya, suya, toprağa şeklinde gerçekleşiyor. Eski inanca göre cemre düşmesi ile havalar ısınmaya başlar. Peki, bu sene ilk cemre ne zaman, nereye düşecek? Cemre düşmesi ne demektir?

İlk cemre ne zaman düşecek 2024? Birinci cemre nereye düşecek? Sırasıyla cemre düşme tarihleri

Birinci cemrenin düşeceği tarih yaklaşıyor. Halk arasında havaların ısınması, baharın gelişi şeklinde yorumlanan cemre düşmesi, üç vakitte gerçekleşiyor. Cemre havaya, suya ve toprağa düşüyor. Bu şekilde düştüğü yerin ısındığı tahmin ediliyor. Peki, ilk cemre ne zaman düşecek? Cemre düşme tarihleri nedir? İşte cemre düşmesine dair bilgiler...

İlk cemre ne zaman düşecek 2024? Birinci cemre nereye düşecek? Sırasıyla cemre düşme tarihleri - Resim : 1

CEMRE NEDİR?

Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla; önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir. Mina Vadisi'nde Arafat'tan gelecek taşlarla oluşan yığınlara da "cemre" adı verilir.

İlk cemre ne zaman düşecek 2024? Birinci cemre nereye düşecek? Sırasıyla cemre düşme tarihleri - Resim : 2

Cemre her sene ilkbahar gelmeden 1 hafta önce havaya, suya ve toprağa düşer. Cemre düşme sıralaması da hava, su ve toprak şeklindedir. Bu olaylar gerçekleştikten sonra hava, su ve toprakta ciddi ısınmalar meydana gelir. Meydana gelen bu olayların tümüne de cemre düşmesi denilmektedir.

İlk cemre ne zaman düşecek 2024? Birinci cemre nereye düşecek? Sırasıyla cemre düşme tarihleri - Resim : 3

CEMRE NE ZAMAN DÜŞER?

Cemre düşmesi, üç kez meydana gelir. Birinci cemre 19-20 Şubat tarihleri arasında havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat tarihleri arasında suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart tarihleri arasında toprağa düşer. 

İlk cemre ne zaman düşecek 2024? Birinci cemre nereye düşecek? Sırasıyla cemre düşme tarihleri - Resim : 4

Malatya'da 3.4 büyüklüğünde deprem korkuttu! Adıyamanlı depremzenin ağıdı kahreden ağıdı: Sizden sonra nasıl sürdüreceğiz bu hayatı Akşam ezanı saat kaçta okunuyor, oruç kaçta açılacak? İstanbul baraj doluluk oranı açıklandı! 6 Şubat 2024 İSKİ güncel baraj doluluk oranı son durumu