İftara ne kadar kaldı?

İftar saat kaçta, ne kadar kaldı merak ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi ve bugün ilk Ramazan orucu tutuluyor. Vatandaşlar, ilk oruçlarını akşam ezanı ile birlikte açacaklar. Yaklaşık 14 saat tutulacak oruçta iftar saati Diyanet tarafından açıklandı. Peki, iftara ne kadar kaldı? İşte 23 Mart Perşembe il il iftar-akşam ezanı vakitleri...

İftara ne kadar kaldı?

Mübarek Ramazan ayına eriştik ve bugün ilk oruçlar tutuluyor. Akşam ezanı ile açılacak oruç için şimdiden iftar hazırlıkları başladı. Vatandaşlar, iftara ne kadar kaldı, iftar saat kaçta araştırıyor. Diyanet, Ramazan imsakiyesi ile il ve ilçelere göre iftar vakitlerini öğrenebilirsiniz. İşte 23 Mart Perşembe il il iftar vakitleri...

İFTARA NE KADAR KALDI?

Ramazan'ın ilk gününde Ankara iftar vakti 19.10 iken İstanbul iftar vakti 19.25. İzmir'de akşam ezanı 19.32'de okunuyor. Bursa'da iftar saati 19.25, Adana'da 18.59. Diyarbakır'da iftar saat 18.40'ta açılacak. Aşağıdaki linkten yaşadığınız il ve ilçe seçimi yaparak sahur, iftar ve teravih namazı vakitlerini öğrenebilirsiniz.

İL İL İFTAR VAKTİ İÇİN TIKLAYINIZ

İFTAR DUASI

Bismillahirrahmanirrahim
Allah'ım. Senin rızan için oruç tuttum. Sana inandım. Sana sığındım. Senin rızkınla orucumu açtım. Hamd olsun verdiğin nimetlere, sağlık ve afiyete.

Ey bağışlaması bol Rabbim. Beni, ailemi, milletimi, devletimi ve inananları koru. Rahmetini yardımını esirgeme ülkemizden. Bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver. Senin her şeye gücün yeter. AMİN.

Orucu bozan şeyler nelerdir? Diyanet cevapladı! Afet konutlarında temel atma zamanı O ilde 80 günlük su kaldı Manisa, Uşak, Denizli, Muğla'da ilk sahur ve iftar saat kaçta?