İBB, Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde çalınan Mehter Marşı'nı değiştirdi: Yerine Antonio Vivaldi'nin eseri geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un Fethi'nin anlatıldığı Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde klasik müzik çaldırmaya başladı. Daha önce Mehter Marşı'nın çaldığı fetih sergi alanında İtalyan besteci Antonio Vivaldi'nin eserinin çalması ziyaretçilerin tepkisine neden oldu.

İBB, Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde çalınan Mehter Marşı'nı değiştirdi: Yerine Antonio Vivaldi'nin eseri geldi

2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘dünyanın ilk tam panoramik müzesi’ Panorama 1453 Tarih Müzesi her gün binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. İstanbul'un Fethi'ni canlandıran, üç boyutlu, beğenilen ve çok özgün olan müzeyi açıldığından itibaren Mehter Marşı'yla gezen vatandaşlar, İBB'nin aldığı yeni bir kararla şok oldu.

Müze de artık Mehter Marşı değil klasik dinletiliyor. Vatandaşlar, Fetih ile müzik seçiminin uymadığını düşünüyor.

GÖSTERİ ÖNCESİ KLASİK MÜZİK ÇALIYOR
Konumu itibariyle Topkapı-Edirnekapı surlarının karşısında bulunan Panorama 1453 müzesi İBB Kültür AŞ tarafından işletiliyor. İstanbul’un fethini ziyaretçilerine yeniden yaşatan Panoramik müze de gösteri öncesi vatandaşlara mehter marşı dinletilirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ nin yeni bir uygulamasıyla klasik müzik dinletilmeye başlandı. 

İftara ne kadar kaldı, iftar saat kaçta? Çanakkale flamingolar ile renklendi Yatsı namazı saat kaçta kılınacak? İl il yatsı namazı vakitleri Manisa'da kağıt fabrikasında yangın