HİCRİ YILBAŞI DUASI OKUNUŞU | Hicri yılbaşında nasıl dua edilir? Hicri yılbaşı okunacak dualar neler?

Hicri yılbaşı duası okunuşu... Hicri yılbaşı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in 622 yılında Mekke’den Medine şehrine hicret ettiği gündür. Muharrem ayının ilk günü hicri yılbaşı olarak kabul edilir. Bu nedenle İslam dini için hicri yılbaşı büyük önem taşır. Peki, Hicri yılbaşı nasıl dua edilir, hangi dualar okunur?

HİCRİ YILBAŞI DUASI OKUNUŞU | Hicri yılbaşında nasıl dua edilir? Hicri yılbaşı okunacak dualar neler?

Hicri Yılbaşı, İslam alemi için önemli bir gündür. Hicret'in 1446. yılı, Hicri Yılbaşı ile birlikte başlayacak. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı, Peygamberimizin hadisi ile Ramazan'dan sonra en faziletli orucun tutulduğu aydır. Bu gece idrak edilecek Hicri Yılbaşı nasıl geçirilmeli, nasıl dua edilmeli vatandaşların merak ettiği bir konu...

HİCRİ YILBAŞI NEDİR? 

Hicri Yılbaşı veya 1 Muharrem (kameri) hicrî takvime göre Zilhicce ayının son gecesini Muharrem ayının birinci gününe bağlayan zaman dilimi. Hz.Ömer’in halifeliği devrinde 17 (Miladi 638) yılında Resûl-i Ekrem’in Mekke’den Medine’ye hicretinin resmî takvim başlangıcı olarak kabul edilmesiyle muharrem hicrî yılın ilk ayı olarak belirlenmiştir.

HİCRİ YILBAŞI DUASI OKUNUŞU | Hicri yılbaşında nasıl dua edilir? Hicri yılbaşı okunacak dualar neler? - Resim : 1

HİCRİ YILBAŞI DUASI OKUNUŞU - ANLAMI

"Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdü lillahi Rabbil-âlemîn. Ves-salâtü ves-selâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allahümme Entel-Ebediyyül-Kadîm. El-Hayyül-Kerîm. El-Hannânül-Mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün, es'elüke fîhel'ısmete mineş-şeytânir-racîm, vel-avne alâ hâzihin-nefsil-emmâreti bis-sûi vel-iştigâle bimâ yukarribünî ileyke, yâ zel-celâli vel-ikrâm, bi-rahmetike yâ erhamer-râhimîn. Ve sallallahü ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve Ehli beytihî ecmaîn."

HİCRİ YILBAŞI DUASI OKUNUŞU | Hicri yılbaşında nasıl dua edilir? Hicri yılbaşı okunacak dualar neler? - Resim : 2

"Ey Allah'ım! Sen Ebedî ve Kadîmsin[Kendinden evvel hiçbir varlık olmayan], varlığı, hayâtı devâmlı olan, kullarına keremi ziyâde, merhameti, ni'metler bağışlaması sonsuz, yalnız Sensin Allahım! İşte bu yeni yıldır ki, ben, bu yıl boyunca, huzûrundan kovulmuş şeytândan korumanı ve dâimâ kötülüğü emreden nefsime gâlip olmam için yardımını ve beni Sana yaklaştıran işlerle meşgûl olmamı Senden dilerim ey celâl ve ikrâm sâhibi Allahım. Ey merhametlilerin en merhametlisi, rahmetinle muâmele eyle."

Muğla'da korkutan deprem: Kaç büyüklüğünde, ne zaman oldu? Alibeyköy'de 4 katlı binada yangın Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak, yağış var mı? Uzman çavuş, hastanede hayatını kaybetti