Hayrettin Gül kimdir, kaç yaşında, nereli? Hayrettin Gül neden hapisteydi, cezası neden kaldırıldı?

Hayrettin Gül, Sivas Katliamı faillerinden biriydi. Almanya'dan 2003 yılında sınırdışı edilen Hayrettin Gül, müebbet hapse mahkum edilmişti. Peki, Hayrettin Gül kimdir, kaç yaşında, nereli? Hapis cezası neden kaldırıldı?

Hayrettin Gül kimdir, kaç yaşında, nereli? Hayrettin Gül neden hapisteydi, cezası neden kaldırıldı?

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Hayrettin Gül'ün hapis cezası af edildi. 2003 yılında Madımak Oteli faillerinden biri olarak müebbet hapse mahkum edilmişti. Bu haber sonrasında Hayrettin Gül kimdir, kaç yaşında, nereli, cezası neden af edildi merak konusu oldu. İşte konuya dair detaylar...

HAYRETTİN GÜL KİMDİR?

Hayrettin Gül, 5 Nisan 1948'te Sivas'ta doğdu. Gül, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Oteli'nde çıkan yangında 37 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan olaylarda fail olarak adı geçmiştir. Ankara 1 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırılmış, fakat daha sonra cezası müebbet ağırlaştırılmış hapis cezasına dönüştürülmüştü.

Gül, 1997 yılında yaşanan 28 Şubat sürecinde de 'mağdur' sıfatıyla dikkat çekmiştir. O dönem yürütülen soruşturmada yer alan savcı Mustafa Bilgili’ye gönderdiği mektupta “28 Şubat mağduruyum. Dosyalarımızı inceleyin, beraatimi verin” ifadelerini kullanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Madımak Faili'nin ömür boyu hapis cezasını kaldırdı.

HAYRETTİN GÜL'ÜN CEZASI NEDEN KALDIRILDI?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan karara göre, Madımak Katliamı'nın faillerinden Hayrettin Gül‘ün cezası ‘sürekli hastalık’ gerekçesiyle kaldırdı.

kimdir
Eylül 2023 Aile Destek Ödemesi ne zaman yapılacak? Yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede kimdir, kaç yaşında, nereli? Survivor AllStar 2024 ilk yarışmacısı Nihat Altınkaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 500 gram...