Hafta sonu hava nasıl olacak 20-21 Temmuz 2024? Cumartesi-pazar yağışlı olan yerleri Meteoroloji açıkladı!

Hafta sonu havalar nasıl olacak vatandaşların gündeminde yer alıyor. Hafta içi yoğun iş temposu sonrasında cumartesi-pazar günleri için plan yapanlar, gidecekleri yerde yağış var mı öğrenmeye çalışıyor. Peki, Meteoroloji hafta sonu hava sıcaklıkları için ne dedi? İşte 20-21 Temmuz il il hava tahminleri...

Hafta sonu hava nasıl olacak 20-21 Temmuz 2024? Cumartesi-pazar yağışlı olan yerleri Meteoroloji açıkladı!

Hafta sonu hava durumu, yoğun iş temposu sonrasında cumartesi-pazar günü için plan yapanlar tarafından merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Temmuz Cumartesi ve 21 Temmuz Pazar günleri için hava tahminlerini açıkladı. Diğer yandan AKOM, İstanbul için sıcaklık konusunda uyarı yaptı. Peki, bu hafta sonu havalar nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den hava durumu tahmini...

Hafta sonu hava nasıl olacak 20-21 Temmuz 2024? Cumartesi-pazar yağışlı olan yerleri Meteoroloji açıkladı! - Resim : 1

AKOM'DAN YÜKSEK SICAKLIK VE NEM UYARISI

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgasının etkisinin devam edeceği kaydedildi.

Hafta başına kadar bölgede etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceğinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, yüksek nem oranlarıyla (yüzde 50-95) bu değerlerin ölçülenden 5-10 derece daha fazla hissedilebileceği ifade edildi.

Açıklamada, sıcaklık ve nem oranların en yüksek ölçüldüğü Kartal, Kadıköy, Florya ve Beylikdüzü gibi güney sahillerinde hissedilen sıcaklıkların 40 derece ve üzeri, yani tehlikeli değerlere ulaştığı vurgulanarak, bu nedenle öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşların güneşli ortamda bulunmaması uyarısı yapıldı.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 22 Temmuz Pazartesi gününe kadar mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde olacağı aktarılan açıklamada, 23 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında da sıcaklığı mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği kaydedildi.

Hafta sonu hava nasıl olacak 20-21 Temmuz 2024? Cumartesi-pazar yağışlı olan yerleri Meteoroloji açıkladı! - Resim : 2

21 TEMMUZ CUMARTESİ HAVA DURUMU

Meteoroloji tarafından 21 Temmuz Cumartesi günü için yapılan tahmine göre Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da birçok ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Cumartesi günü Ankara açık ve sıcaklık 35/19, İstanbul açık ve sıcaklık 35/27, İzmir açık ve sıcaklık 39/28 arasında bekleniyor. 

Hafta sonu hava nasıl olacak 20-21 Temmuz 2024? Cumartesi-pazar yağışlı olan yerleri Meteoroloji açıkladı! - Resim : 3

22 TEMMUZ PAZAR HAVA DURUMU

Pazar günü Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı'da sağanak yağış tahmin ediliyor. Ankara'da sıcaklık en düşük 20, en yüksek 35 derece olması bekleniyor. Yüksek nem ile birlikte İstanbul'da en düşük sıcaklık 26, en yüksek 38 olacağı tahmin ediliyor. İzmir'de ise en düşük 27, en yüksek 36 derece olacağı düşünülüyor. 

 

2 kentte denize girmeyin uyarısı Yazılım sorunu sebebiyle ATM'den boş dönen vatandaşlar şokta Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir? Yıldız Sarayı giriş ücretli mi, ne kadar? Brezilya Büyükelçisi Neymar hayranını kabul etti