HAMSİ KUŞU TARİFİ: Hamsi kuşu nasıl yapılır? Hamsi kuşu tarifi, yapılışı için gerekli malzemeler

Hamsi kuşu, Karadeniz mutfağının benzersiz örneklerinden biridir. Bölgede çok önemli bir yere sahip olan hamsi ile yapılan bu yemek, bir çeşit köftedir. Peki, hamsi kuşu nasıl yapılır? İşte hamsi kuşu tarifi, gerekli malzemeler...

HAMSİ KUŞU TARİFİ: Hamsi kuşu nasıl yapılır? Hamsi kuşu tarifi, yapılışı için gerekli malzemeler

MasterChef AllStar'da günlerden Karadeniz mutfağı konsepti olunca hamsi kuşu da muhakkak yerini aldı. Hamsi kuşu ya da hamsi köftesi, sıcak veya soğuk, günün her vakti bölgede tüketilmektedir. Pratik noktaları ile hamsi kuşu tarifi, yapılışı için gerekli malzemeler haberimizde.

HAMSİ KUŞU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

500 gram hamsi (temizlenmiş)
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı beyaz un
Tuz
Karabiber
Kızartma yağı (tercihen mısır yağı veya ay çiçek yağı)

HAMSİ KUŞU NASIL YAPILIR?

Hamsileri temizleyin, yani başlarını, bağırsaklarını ve pullarını çıkarın. Ardından iyice yıkayın ve süzün.
Bir kaba mısır unu, beyaz un, tuz ve karabiberi karıştırın.
Hamsileri bu un karışımına batırın ve her tarafının unla kaplanmasını sağlayın.
Derin bir tavada yağı kızdırın. Hamsileri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Hamsileri fazla sıkıştırmadan ve tek seferde fazla miktarda kızartmamaya dikkat edin.
Kızaran hamsileri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmesini sağlayın.
Hamsi kuşu sıcak olarak servis edilir. Genellikle limon dilimleri veya soğan halkaları ile birlikte servis yapılır.

PÜF NOKTASI

Hamsi kuşu tarifinde kullanılan mısır unu, özellikle Karadeniz bölgesinde bulunan yerel bir un türüdür. Eğer mısır unu bulamıyorsanız normal beyaz un kullanabilirsiniz, ancak geleneksel tarifte mısır unu tercih edilir.

Hamsi kuşunu pişirirken dikkat edilmesi gerekilen bir diğer unsur da ateşidir. Ateşi çok fazla ya da çok az olmamalı, orta bir derecede olmalıdır.

 

 

 

KUYMAK TARİFİ: Kuymak nasıl yapılır? Kuymak yapılışı ve gerekli malzemeler KAZ TİRİDİ TARİFİ: Kaz Tridi nasıl yapılır? Kaz Tridi yapılışı ve gerekli malzemeler SİRON TARİFİ: Siron nedir, nasıl yapılır? Siron yapılışı ve gerekli malzemeler Van'a mevsimin ilk karı düştü! Sürücüler zor anlar yaşadı