AK Parti Çorum Belediye Başkanı adayı Halil İbrahim Aşgın kimdir?

Halil İbrahim Aşgın, AK Parti'den Çorum Belediye Başkanı adayı gösterildi. Halil İbrahim Aşgın, 2019'daki yerel seçimi kazanıp Çorum Belediye Başkanı olmuş ve halen bu görevi yürütüyor. Peki, Halil İbrahim Aşgın kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

AK Parti Çorum Belediye Başkanı adayı Halil İbrahim Aşgın kimdir?

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın kimdir merak ediliyor. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Çorum Belediye Başkanı adayı oldu. Yerel yönetimler alanında akademisyenlik yapan Halil İbrahim Aşgın, doktorasını unvanına sahip. İşte Halil İbrahim Aşgın'ın hayatı ve kariyeri...

HALİL İBRAHİM AŞGIN KİMDİR?

Halil İbrahim Aşgın, 1973’te Çorum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Marmara Üniversitesinde “5393 Sayılı Belediye Kanunu Çerçevesinde Yerel Özerklik Açısından Belediyeler” başlıklı teziyle yerel yönetimler alanında yüksek lisansını tamamladı.

Dil eğitimi için İngiltere’de bulundu. Hitit Üniversitesinde “Din-Siyaset İlişkisi Bağlamında Milli Görüş Hareketi” tezi ile din sosyolojisi alanında doktora derecesi aldı. On yedi yıl Yabancı Dil, Bilgisayar, Meslekî Eğitim ve Yeminli Mütercim Tercümanlık Merkezi Kurucu Müdürlüğü (Esnaflık) yaptı.

Hitit Üniversitesinde dört yıl yerel yönetimler alanında akademisyenlik yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk, yöneticilik ve sözcülük gibi görevler aldı. Dr. Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde Çorum Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

İyi derecede İngilizce bilen Aşgın, evli ve 4 çocuk babasıdır.

kimdir
Paraşütüne bağladığı masada kahvaltı yaptı 'Ramazan Hoca'nın cenazesi Diyarbakır Ulu Camii'ne getirildi Sevgililer Günü, hafta sonu için otel rezervasyonlarını artırdı Askerlik sınıflandırma sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?