Hakkari kara esir! Araçlar ve evler kara gömüldü

Hakkari Yüksekova'da kar kalınlığı yarım metreyi aşarken, hayat adeta durma seviyesine geldi. Yüksekova-Van ve Yüksekova-Şemdinli Karayolu'nda tipi sebebiyle sürücüler oldukça zorlandı. Yüksekova'da kar sebebiyle araçlar ve tek katlı evler kar ile kaplandı.

Hakkari kara esir! Araçlar ve evler kara gömüldü

Yoğun kar ve tipi sebebiyle pek çok köye ulaşımın yapılamadığı Yüksekova'da, kar kalınlığı ilçe merkezinde yarım metreyi aştı.

Hakkari kara esir! Araçlar ve evler kara gömüldü - Resim : 1

EKİPLER YOLLARI AÇMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATTI

Ulaşımda aksamaların yaşandığı ilçede, belediye ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için ana cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yürüttü, Karayolları ekipleri de bağlantı yollarında kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Hakkari kara esir! Araçlar ve evler kara gömüldü - Resim : 2

Tek katlı evlerin ve araçların karla kaplandığı ilçe merkezinde vatandaşlar, evlerinin önünü ve araçlarının çevresini temizledi.

Hakkari kara esir! Araçlar ve evler kara gömüldü - Resim : 3

298 YOL ULAŞIMA KAPANDI

Yoğun kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 298 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışma yürüten karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari kara esir! Araçlar ve evler kara gömüldü - Resim : 4

Karayolları ve belediye ekipleri de sorumluluk alanlarındaki yol ve caddelerde kar küreme çalışması yapıyor.

 

Kaynak: Ajanslar

Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 60'a dayandı! 'Zavadanak dayı' muhtar adayı oldu Fulya Öztürk'ten 'sınırda ifşa' tepkilerine yanıt! Siz neyin peşindesiniz yahu?