Genç öğretmen özel okulun teklif ettiği maaşı duyunca çileden çıktı

Atanamadığı için bir kurs merkezine iş görüşmesine giden genç öğretmen, maaş olarak 8 bin TL teklif edildiğini söyleyerek isyan etti. Genç öğretmen özel okulların emek sömürüsü yaptığını söyleyerek "Sinirden ağlayacağım, 8 bin TL teklif ettiler ya! İlerde çocuğum 'okuyacağım' dediğinde izin vermeyeceğim" dedi.

  • Birçok öğretmen atama beklediği için özel okullarla ve kurs merkezleriyle iş görüşmesi gerçekleştiriyor. Birçoğu düşük maaşlarla iş başı yaparken bazıları da özel eğitim kurumlarındaki emek sömürüsünü kabullenmeyerek sektör değiştiriyor.
  • Zaman zaman şahit olduğumuz, genellikle de sosyal medyadan ses yükselten öğretmenlerden biri gittiği bir iş görüşmesinde yaşadıklarını anlatarak gördüğü muameleye isyan etti.
  • Özel kurs merkezine giden genç öğretmen kurumun adını vermedi ancak yaşanan sömürü düzenini ifşa etti.

"SİNİRDEN AĞLAYACAĞIM"

  • Genç öğretmen, kendisine maaş olarak 8 bin TL teklif edildiğini söyleyerek "Sinirden ağlayacağım, 8 bin TL teklif ettiler ya! İlerde çocuğum 'okuyacağım' dediğinde izin vermeyeceğim" dedi.

Genç öğretmen özel okulun teklif ettiği maaşı duyunca çileden çıktı - Resim : 1

İZLEYEN HERKES ÖĞRETMENE KATILDI

  • Genç öğretmenin isyanı sosyal medyada kısa sürede viral olurken birçok kişi öğretmene hak vererek 'okumanın değersizleştiğini' ifade etti.
  • Birçok kişi de 'asgari ücretin altında çalıştırmanın yasak olduğu'na dikkati çekti.

Kaynak: haberet.com

Babalar Günü'ne ne kadar kaldı, haziran ayının kaçında? SGK 344 personel alımı başvuru şartları ve başvuru tarihleri nedir, başvuru nasıl yapılır? Sıcaklıklar sonrasında barajlarda doluluk oranı ne kadar oldu? Hatay'da korkutan deprem