Fodepar ne demek, ne anlama gelir? Survivor All Star'da "fodepar" tartışması

Fodepar kelimesi anlamı, dün akşam yayınlanan Survivor All Star son bölümden sonra araştırılmaya başlandı. Survivor'da Merve ile Poyraz arasında fodepar yapıldığına dair tartışma çıktı. Konseyde de gündeme gelen konu sonrasında izleyiciler fodepar ne demek, ne anlama geliyor araştırmaya başladı. İşte fodepar hakkındaki bilgiler...

Fodepar ne demek, ne anlama gelir? Survivor All Star'da "fodepar" tartışması

Survivor All Star 2024 son bölümde Poyraz ile Merve arasında fodepar tartışması gündem oldu. Poyraz, eski atlet olan Survivor Merve'nin oyun sırasında fodepar yaptığını iddia etti. İzleyiciler, fodepar ne demek diye araştırmaya başladı. Peki, fodepar ne anlama geliyor? 

Fodepar ne demek, ne anlama gelir? Survivor All Star'da "fodepar" tartışması - Resim : 1

FODEPAR NE DEMEKTİR? 

Fodepar, bir spor terimi olup Fransızca kökenli bir kelimedir. Depar, çıkış anlamına gelir. Fodepar ise yanlış çıkış demektir. 

Fodepar ne demek, ne anlama gelir? Survivor All Star'da "fodepar" tartışması - Resim : 2

Yüzmede Fodepar: Yarışma başlangıcında yapılan çıkışta bir yarışmacının, diğerlerinden depar hakeminin komutasından önce çıkarak diskalifiye olması. Bu durumda hakemler yarışı durdurmayıp, yüzücüye diskalifiye kararını yarış sonunda söyleyebilirler. 

Atletizmde fodepar: Yanlış çıkış

3 yaşındaki kızına içki içirdi MHP Osmaniye Belediye Başkan adayı İbrahim Çenet kimdir? AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler kimdir? Geçen yılı yüzde 65 oranında büyüme ile kapattık