Fisun Ercan kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef konuk şef Fisun Ercan'ın hayat hikayesi, kariyeri

Şef Fisun Ercan, bu akşam MasterChef Türkiye All Star'a konuk olacak. Kanada'da yaşayan ve lokantası olan Fisun Ercan, konuk olarak katılacağı MasterChef yeni bölüm öncesinde araştırılıyor. Peki, Fisun Ercan kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Fisun Ercan kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef konuk şef Fisun Ercan'ın hayat hikayesi, kariyeri

MasterChef Türkiye All Star'a bu akşam konuk şef olarak Fisun Ercan katılacak. Fisun Ercan, Türk mutfağının Montreal, Quebec'teki en iyi örneklerini sunan bir şef, yemek kitabı yazarı ve yemek eğitmenidir. Bilgisayar programcısı olarak gittiği Kanada'da aşçılığa dönen Fisun Ercan, Kanada'da çok tanınan bir şef olmayı başardı. İşte Şef Fisun Ercan hayat hikayesi...

Fisun Ercan kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef konuk şef Fisun Ercan'ın hayat hikayesi, kariyeri - Resim : 1

FİSUN ERCAN KİMDİR?

Ercan 1969 yılında Türkiye'nin Seferihisar kasabasında, "Ege Denizi kıyısında çok küçük, minicik bir köyde" doğdu. Üç çocuğun en küçüğüydü.

Ercan 1998'de Montreal'e geldiğinde önce bilgisayar programcısı olarak çalıştı. Çok geçmeden, hafta sonları hevesli arkadaşları için yemek düzenlemek, College Lasalle'de aşçılık okuluna ve kulaktan kulağa büyüyen bir catering işine dönüştü.

Fisun Ercan kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef konuk şef Fisun Ercan'ın hayat hikayesi, kariyeri - Resim : 2

Ercan 32 yaşında LaSalle College'ın aşçılık programına kaydoldu, aşçılığını bir üst seviyeye taşıdı ve yeni bir kariyere adım attı.

Restaurant Su ilk olarak 2005 yılında yemek işine yer sağlamak için açıldı. Catering sözleşmeleri arasındaki boşlukları doldurmak için birkaç masa koydu ve kısa süre sonra restoranının popülaritesi, catering işini bir kenara bırakması gerektiği anlamına geliyordu. İlk restoranının başarısıyla yetinmeyen Fisun Ercan, Mayıs ayında Barbounya'yı açtı ve şu anda 2011 sonbaharında yayınlanan Su, La cuisine Turque de Fisun Ercan'ı takip edecek ikinci bir yemek kitabı üzerinde çalışıyor.

 

kimdir
Oyuncak böyle devrildi! Dehşet anları kamerada... Enam Suresi Türkçe - Arapça okunuşu, anlamı, fazileti, konusu, tefsiri Son dakika! Muğla 4.1 ile sallandı Kapalı marketten alacaklarını aldı ve not bıraktı