Fay hattının ikiye böldüğü çiftlik 4 metre aşağı çöktü

Kahramanmaraş depreminin izlerinin her gün bir başka boyutu gün ışığına çıkıyor. Hatay'ın Madenboyu köyünden geçen fay hattı bir çiftliği ikiye böldü.

Fay hattının ikiye böldüğü çiftlik 4 metre aşağı çöktü

Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremin şiddeti her geçen gün ortaya çıkarken, Hatay'da Madenboyu köyünden geçen fay hattının çiftliği ikiye böldüğü görüldü.

Tarım arazilerinin bulunduğu depoyu ortadan ikiye yaran deprem, depoyu 4 metre aşağı çökertirken bir çok tarım malzemesinin de kullanılamaz hale gelmesine neden oldu.

Fay hattının ikiye böldüğü çiftlik 4 metre aşağı çöktü - Resim : 1

Deprem anına şahit olan çiftlik sahibi Emir Bozkurt, “Deprem olduğu sırada namaz kılmak için abdest alıyordum. Bir sallantı hissettim. Kısa süreli olduğunu düşündüm. Daha sonra sarsıntılar şiddetini arttırarak devam edince ailemi alarak dışarıya koştum. Çok şiddetli bir yağmur başladı, sarsıntılar durmadı ve fay hattı geçtiği için tarla ikiye bölündü. Bir an kıyamet kopuyor zannettim” dedi.

Fay hattının geçtiği çiftlik hem havadan hem de karadan görüntülendi.

Kayseri'de deprem Başakşehir deprem bölgesinde mi, fay hattında mı? Sabih Kanadoğlu yaşamını yitirdi Bahçelievler deprem bölgesinde mi, fay hattında mı?