Kızılay başkan vekili Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz hakkındaki bilgiler

Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay genel başkan yardımcısı. Kerem Kınık'ın istifası sonrasında genel kurula kadar Kızılay Başkanı olarak Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ın vekalet edeceği açıklandı. Peki, Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kızılay başkan vekili Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz hakkındaki bilgiler

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ın Kerem Kınık'ın istifası sonrasında boşalan Kızılay Başkanı görevine vekalet edeceği açıklandı. Son dakika haber sonrasında Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli araştırılmaya başlandı. İşte Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz hakkındaki bilgiler

PROF. DR. FATMA MERİÇ YILMAZ KİMDİR?

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz 1975 Ankara doğumludur. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.

Tıpta uzmanlık eğitimini 2000- 2003 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamlamış, 2003-2010 yılları arasında aynı hastanede başasistan olarak görev yapmıştır.

2008 yılında doçentlik ünvanını almış, 2010 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Klinik Şef Yardımcısı olarak göreve başlamıştır.

Kızılay başkan vekili Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz hakkındaki bilgiler - Resim : 1

2011 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim dalına Doçent olarak atanmıştır. 2014 yılında aynı üniversitede Profesörlüğe yükseltilerek Profesörlük kadrosuna atanmıştır.

2015 yılından bu yana Türk Kızılay Yönetim Kurulu üyeliğine devam etmekte ve halen Kızılay Kadın Koordinasyon Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

Evli ve 3 çocuğu vardır.

kimdir
Anneler Günü ne zaman, bu pazar mı kutlanacak? Adana'da deprem 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü yazılı ve resimli mesajları Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır?