EYT maaşlar ne zaman verilecek?

EYT maaş ödeme tarihi merak ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için başvurular devam ediyor. Binlerce emekli adayı, başvurularını Mart ayında yaptı ve Nisan ayında ilk emekli maaşı ile birlikte bayram ikramiyesi hayalini kuruyor. Peki, EYT maaşlar ve emekli bayram ikramiyesi ne zaman, ayın kaçında yatacak?

EYT maaşlar ne zaman verilecek?

EYT'liler ilk maaşlarını alacakları gün için geri sayıma başladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi yasalaşması ile başvurular mart ayında başladı. Vatandaşlar, emekli olabilmek için SGK merkezlerine veya e-devletten başvurularını yaptı. Bakan Bilgin ise emekli bayram ikramiyesi için müjdeyi verdi. Peki, EYT ilk maaşı ayında kaçında yatacak? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

EYT İLK MAAŞLARI NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA YATACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlardan başvurularını 31 Mart'a kadar yapmış olanları için maaşları Nisan ayında hesaplara yatacak. Konu hakkında Bakan Vedat Bilgin, şu açıklamalarda bulundu, “Bu 1 buçuk milyon insanın maaşının bağlanması konusunda çalışma arkadaşlarımız olağanüstü bir şekilde çalışıyor. TBMM’de kabul edilen yasa teklifi ile EYT’ye maaş bağlanması ile ilgili çalışan SGK personelinin fazla mesaisini arttırdık. Maksadımız şu; Mart ayında müracaat edenlerin hepsi Nisan ayında maaşlarını alacaklar. Diyelim ki Nisan’ın başında maaşlarını alamadılar, yetişmedi hiçbir hak kaybı olmadan hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacaklar.

EYT maaşlar ne zaman verilecek? - Resim : 1

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bayram ikramiyesi tarihi için resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat geçtiğimiz yıllarda bayram ikramiyeleri, bayramdan önceki hafta hesaplara aktarılıyordu. Ramazan Bayramı 21 Nisan'da başladığı için 17 Nisan'a kadar bayram ikramiyelerinin ödenmesi bekleniyor.

İftara ne kadar kaldı? Depremin ardından tarım bölgesinde şaşırtan görüntü Deniz patlıcanı nedir, toplaması neden yasak? Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil?