Evlilik kredisi başvuru ne zaman başlıyor? Evlilik kredisi ve geri ödeme şartları nelerdir?

Evlilik kredisi detayları belli oldu. Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merak edilen "evlilik kredisi" hakkında açıklamalar yaptı. Peki, evlilik kredisi başvuruları başladı mı, nasıl yapılacak, kimler başvurabilecek? Evlilik kredisi ve geri ödeme şartları nelerdir?

Evlilik kredisi başvuru ne zaman başlıyor? Evlilik kredisi ve geri ödeme şartları nelerdir?

Faizsiz 150 bin liralık evlilik kredisi detayları, kabine toplantısı sonrasında ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisi konusunda önemli açıklamalar yaptı. Böylece evlilik kredisi geri ödeme şartları belli oldu. Peki, evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? Evlilik kredisi ödeme şartları nelerdir? İşte detaylar...

Evlilik kredisi başvuru ne zaman başlıyor? Evlilik kredisi ve geri ödeme şartları nelerdir? - Resim : 1

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Evlilik kredisi, seçim döneminde AK Parti beyannamesinde bulunuyordu. Vatandaşlar, evlilik kredisi detaylarını merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisi ve kurulacak Aile ve Gençlik Bankası'na dair açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisi için kurulacak Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifinin meclise sunulacağını belirtti. Doğalgaz, petrol ve madenlerden elde edilen gelirlerin bir kısmının aktarılacağı Aile ve Gençlik Bankası üzerinden gençlere evlilik kredisi verilecek. Kanun teklifinin meclisten geçmesi ve bankanın kurulması sonrasında evlilik kredisi başvuruları alınmaya başlanacak.

Evlilik kredisi başvuru ne zaman başlıyor? Evlilik kredisi ve geri ödeme şartları nelerdir? - Resim : 2

EVLİLİK KREDİSİ VE GERİ ÖDEME ŞARTLARI NELERDİR?

Evlilik kredisi miktarı 150 bin TL olarak açıklandı. Evlilik kredisi, iki yıl (24 ay) geri ödemesiz olacak. Sonraki 4 yıl (48 ay) vadeli olacak evlilik kredisi faizsiz olarak verilecek. Evlilik kredisi resmi detayları, meclisten geçip yasallaşması sonrasında belli olacak.

Evlilik kredisi başvuru ne zaman başlıyor? Evlilik kredisi ve geri ödeme şartları nelerdir? - Resim : 3

EVLİLİK KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKENLER

Sabah'ta yer alan habere göre; Finansmanı Aile ve Gençlik Bankasıyla sağlanacak olan evlilik kredisinden ilk kez evlenecek gençler yararlanabilecek.

Evlilik kredisi başvuru ne zaman başlıyor? Evlilik kredisi ve geri ödeme şartları nelerdir? - Resim : 4

İLK OLARAK DEPREM BÖLGESİNE VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından açıkladığı evlilik kredisi müjdesinin ilk olarak pilot il seçilen deprem bölgelerinde yapılacağını duyurmuştu. Deprem bölgesinde yaşayan depremzede gençler, evlilik kredisinden düzenlemenin Meclis'ten geçmesinin ardından yararlanabilecek.

28 Eylül 2023 en son nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Bursa'da çöp ev! 3 kamyon atık çıktı Bir yolcu vapurdan denize düştü Epilepsi nöbeti geçiren gence otomobil çarptı