Evin yıkılmış, sevdiklerin ölmüş ama bitmeyen bir umudun var

Deprem bölgesinde çekilen bir fotoğraf karesi yaşam umudunun ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Depremzede bir ailenin, AFAD'ın çadırı önüne koyduğu masa-sandalye ile doğan güneşe 'merhaba' dediği, bir saksı çiçeğini de güneşlendirmeyi ihmal etmediği görüldü. Fotoğraf karesi yaşama tutunmanın somut bir temsili olarak nitelendirildi.

Evin yıkılmış, sevdiklerin ölmüş ama bitmeyen bir umudun var

Deprem bölgesinde vatandaşlar hayata tutunmanın bir yolunu bulmaya çalışıyor.
Bir yandan kayıplar, üzüntüler bir an olsun akıllardan çıkmazken bir yandan da gönderilen yaralarla yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Bölgeden gelen acının karelerinin yanı sıra bir de umudun yeşerdiği görülüyor.

Umut dolu bir kare Psikoterapist Gökhan Ergür tarafından paylaşıldı. O karede AFAD'ın çadırında yaşam mücadelesi veren bir ailenin çadırın önüne masa-sandalye koyarak güneşli havaya 'merhaba' dediği görüldü.

Evin yıkılmış, sevdiklerin ölmüş ama bitmeyen bir umudun var - Resim : 1
Masada yer alan saksı çiçeği ise 'umut var' dedirtti. Ergür, yaşama sevincinin ve umudunun somut karesini şu ifadelerle paylaştı:

"KALBİMİZ SAHİDEN DE ÇOK BÜYÜK"
"Günlük rutinlere dönmek işte tam olarak bu. Evin yıkılmış, sevdiklerin ölmüş, şehrin dağılmış ama sen insansın ve bitmeyen bir umudun var. Çadırını temizleyip önüne masayı atmışsın, çiçeğini güneşe çıkartmışsın ve yaşama tutunmaya devam ediyorsun. Kalbimiz sahiden de çok büyük."

Meclis ne zaman açılacak? 2023 Kurban Bayramı tarihi nedir? Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkındaki bilgiler EYT düzenlemesi için gözler TBMM'de!