Mart 2024 evde bakım yardımı ödemeleri başladı! Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı mart ayı ödemesi için son dakika gelişmesi... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı. Peki, evde bakım maaşı nasıl, nereden sorgulanır, kaç lira oldu? İşte detaylar...

Mart 2024 evde bakım yardımı ödemeleri başladı! Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı, engelli vatandaşların bakım ihtiyaçlarının ailelerinin yanında karşılanması amacıyla yürütülen bir destektir. Bu destekten faydalanan vatandaşlar, mart ayı ödemesi hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak merak ediyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ödemelerin başladığını açıkladı. Peki, evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? 

Mart 2024 evde bakım yardımı ödemeleri başladı! Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? - Resim : 1

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Mart 2024 evde bakım yardımı ödemeleri başladı! Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? - Resim : 2

Bakan Göktaş, şunları kaydetti:
“Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 559 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Mart 2024 evde bakım yardımı ödemeleri başladı! Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? - Resim : 3

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR, ZAM GELDİ Mİ?

Şubat ayında evde bakım maaşına zam gelmişti. Memur maaşlarına yapılan zam sonrasında bakanlıktan konuya dair açıklama geldi. Ödemeler 7 bin 609 TL olarak hesaplara yatırılacak.

Mart 2024 evde bakım yardımı ödemeleri başladı! Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? - Resim : 4

EVDE BAKIM MAAŞI E-DEVLETTEN SORGULAMA

Evde bakım maaşı ödemeleri, e-devletten sorgulanabiliyor. TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" ile evde bakım maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı SMS ile de sorgulanıyor. BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

Özel Güvenlik Sınavı sonuçları açıklandı mı? Gözler egm.gov.tr'de! Optic World İzmir ilk yılında 4 bin 833 sektör profesyonelini ağırladı Arife ne zaman? Ramazan orucu ne zaman bitiyor? Ramazan ayının ilk cuma namazı saat kaçta kılınacak?